donderdag 12 april 2012

Londen op kindermaat en tot zaterdag!

Een paar dagen verlof, dat betekende -naast een bezoek aan de schoonste pasgeboren Brusselaarster- een paar dagen Londen. We gingen naar Spanje gaan enzo, maar toen was het hier ook ineens schoon weer en vonden we 10 uur treinen misschien toch wat veel voor een korte trip en dachten we lui maar voldaan "Londen is altijd goed".

De bib leverde de Lonely Planet af, omdat we toch op zoek wilden naar wat nieuwe bestemmingen tussen al die plekken waarvan we wéten dat ze heerlijk zijn. En zo kwamen we uit bij maar liefst 2 heerlijke kindermusea (waar je dus ook ongestoord kinderloos kan rondhossen, zoals wij deden):

-Ragged School Museum: in het diepe oosten van de stad ligt dit kleine maar allersympathiekste museum over het minder leuke Londen in Victoriaanse tijden. Het oude schooltje geeft de sociale geschiedenis van de wijk Tower Hamlets weer, inclusief Victoriaans klasje waar uw kroost zich gezellig op de vingers kan laten tikken door de juf. Bovendien ligt het museum vlak aan Regent's Canal, dus als het weer u iets beter mee zit dan ons, kan er nog wel een koffie'tje af in het café met terrasje aan het kanaal. Verwacht u vooral niet aan hypermoderne educatieve technieken, maar wel aan alleraardigste enthousiaste vrijwilligers die u met plezier wat extra uitleg zullen geven.
-V&A Museum of Childhood: Bent u wel op zoek naar een flashier museum om uw gebroed mee naartoe te nemen, dan is het Museum of Childhood (gelinkt aan het Victoria & Albert Museum) in Bethnal Green uw vriend! Een speelgoedmuseum inderdaad, en wel in een geweldig gebouw, inclusief sympathieke kantine er midden in.

Bovendien kunt u van hieruit recht naar Broadway Market en Hackney City Farm. Wat moet ne mens nog meer.

We ontdekten ook een verborgen stukje noord-Londen in Stoke Newington. Naast een gezellige straat met leuke kleine winkeltjes en gezellige cafés vonden we er ook een hoogst bevreemdend park annex begraafplaats.

En ik haalde mijn naaister-hart op in het Fashion & Textile Museum ten zuiden van de Thames - de tentoonstellingen wisselen, maar wij hadden chance met de huidige tentoonstelling over textieldesign; zeer schoon, al had het aan 7 pond per persoon iets groter gemogen. Maar goed, misschien zijn we gewoon verwend geworden, met al die gratis musea in de UK. Winkelen bij Alfie's Antiques Market (check dat rooftop café!) of Beyond Fabrics is overigens ook niet gratis, maar als tweedehandsliefhebber/stofliefhebber wilt u er misschien toch eens passeren. En laat bij Beyond Fabric dan ook maar vallen dat je uit België komt, met wat geluk levert u dat ook een kortingsbon voor de webwinkel op...

Waar we echter het allermeest van gecharmeerd waren deze keer, waren de Boris Bikes. Wat. Een. Feest. In tegenstelling tot de Parijse Velib's en Brusselse Villo's zijn de blauwe fietsen behoorlijk licht en we trapten dan ook gezwind op de "Cycle Superhighways". Met een stevige dosis adrenaline, want zo links fietsen in het drukke Londense verkeer is ideaal om uw heart rate omhoog te krijgen. Maar dus echt wel een feest. Al zou een helm misschien niet misstaan. 1 pond per 24 uur trouwens, als dat geen koopje is.

Soit, ik moet mij weer wat inhouden om geen (extreem onsamenhangend) boek vol te schrijven over de beste stad van de wereld. Maar wat ik u eigenlijk wou zeggen is dat wij elkaar zaterdag zien, want ah ja, u komt toch ook naar Van Katoen, en ik zal u daar tussen 13u en 16u met mijn schoonste glimlach verwelkomen aan de infobalie. Tot dan!

5 opmerkingen:

 1. Al dat enthousiasme! Ik zou zowaar bijna de trein naar Londen opspringen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kortingsbon, hoera!
  Als ge zou bestellen (ooit, nekeer, want na Van Katoen zal het naaibudget eventjes op zijn), dan doe ik graag mee.
  Den deze vind je namelijk niet overal meer: http://www.beyond-fabrics.co.uk/retro-rocket-rascals-2898-p.asp

  Zeg eens, waar slapen jullie? Ik wil graag ook naar Londen, maar volgend Meneer is dat pokkeduur in de overnachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon doen, Kelly (1) :) En Bambi, ik vrees dat uw Meneer wel een punt heeft - ik heb gewoon chance van daar nog mensen te kennen en via via kamers of appartementen te kunnen onderhuren; aan 50 euro per nacht voor het appartement, wat idd helaas spotgoedkoop is naar Londense normen... Eens proberen op Airbnb eventueel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of gij neemt mij eens mee? Aangezien mijn meneer het niet ziet zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de tips voor ons volgende trip naar deze super-leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen