donderdag 10 maart 2011

de slabfabriek

Het blogtempo gaat gestaag achteruit, ik weet het. Gelieve mij te verexcuseren, ik zou graag de nieuwe job inroepen als excuus. De nieuwe job waar het plezant en boeiend is, maar waar het tempo hoog ligt en de dagen lang zijn. En dat is geen erg, want er blijft voldoende goesting over om 's avonds leuke dingen te willen doen, zo lang er maar geen laptop aan te pas komt. 

De naaimachine ligt ook relatief stil, afgezien van de collectie slabben die ik de afgelopen weken bij elkaar toverde. Nee, ik koester geen plotse kinderwens, maar kreeg op korte tijd wel weet van maar liefst 4 (vier!) baby's die onderweg zijn, inclusief een tweeling. En ja dat zijn vijf slabben die u ziet, maar aan het tempo dat mijn omgeving zich voortplant komt er ongetwijfeld binnenkort nog wel wat babynieuws (en daarbij, die lichtblauwe telt niet mee, want die had ik al eens getoond bedenk ik nu...). Zoomt u vooral eens op de foto's in, want de Amsterdam/Hexagoonlintjes zijn de moeite naar mijn bescheiden mening.


Stoffen: Vossenplein, Spullenhulp, Miss Boule, grootmoeder's voorraad
Dankzij de tip van Nele over kleinere steeklengte was mijn tweede poging tot vogel applicatie een pak succesvoller dan de eerste, waarvoor dank!

Verder pimpte ik ook nog een t-shirt op aanvraag van het Londenbezoek dat hier twee weken geleden over de vloer kwam. Met een lintje van Hexagoon. 
En dat ziet er zo uit van dichterbij:
T-shirt: Hema, 95% biologisch katoen, hoera!
Zo. En volgende keer hoop ik u het resultaat te kunnen tonen van een zeer vruchtbare Vossenplein-trip een tijdje geleden. Bij wijze van housewarming geschenk mocht ik voor 20 euri spullen uitzoeken op de markt en ik hoef u al lang niet meer te vertellen dat 20 euro een klein fortuin is voor de rommelmarkt-shopper. Dus kwam ik naar huis met 2 grote lappen stof (de rode met witte stipjes en de blauw/groene ruitjes versie van de slabben hierboven), een hemdje en niet minder dan 4 (vier!!!) kleedjes. Dat zou bij den H&M niet lukken lijkt mij. Maar goed, het blijft wel een beetje doe-het-zelf want sommige van de kleedjes hebben wel wat verstelwerk nodig. Duimen voor voldoende doorzettingsvermogen om ze af te werken dus, en dan voor veeeeel zon!

2 opmerkingen:

  1. aha, ik begon me al zorgen te maken! Mooi werk, en geweldige stofjes! Ik ga me toch ook eens naar dat Vossenplein begeven, eigenlijk is 't toch straf dat ik daar nog steeds niet geraakt ben. Maar die twee stofjes die jij nu laat zien, zijn toch weer een duwtje in de rug. En de Hexagoon, daar moet ik ook dringend nog eens naartoe precies. Volgens mij heb ik een stofke liggen met dezelfde tekeningetjes als op dat lintje. Kan nog leuke combinaties opleveren. Goe bezig kapucijnaap, u bent een bron van inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kijk ook eens bij Riet (Leven met Liv), ze gaf onlangs appliceer tips
    ik was vandaag op het vossenplein, maar stofjes scoren valt niet te combineren met achter een tweejarige aanrennen, helaas

    BeantwoordenVerwijderen