woensdag 16 maart 2011

on the catwalk

Ik beken, ik heb de afgelopen maanden meneer Kapucijnaap en een rist andere individuen danig op de proef gesteld. Ik zocht namelijk schoenen. Al sinds begin december, toen mijn voeten compleet stukvroren in het prachtig besneeuwde Amsterdam. Het paar laarzen dat ik enkele jaren geleden van mijn zus kreeg begaven het vervolgens volledig (met geweldige timing ook tijdens mijn stageperiode, net voor het bezoek aan een Europese Commissaris; in wiens bureau ik een beetje idioot zat te wezen met een schoenzool die een eigen leven begon te leiden compleet los van de rest van de schoen, dolle pret).
Soit.
Ik ben dus niet goed in schoenen zoeken, want ik wilde ze per sé tweedehands, maar dat blijkt geen sinecure in maat 40. Na lang zoeken begon ik een nieuw exemplaar te overwegen maar raakte compleet verstrikt in de vraag leren schoenen vs. goedkope-niet-leren-brol. Tot grote frustratie van iedereen die een poging deed om mee schoenen te zoeken. Maar Bernard Gavilan to the rescue! Bernard Gavilan, the king of secondhand, te hip voor woorden (google't u maar eens), maar zo doodvriendelijk en met zoveel betaalbare schoenen in de rekken. Dus wandelde ik zondagmiddag naar huis met groenten en fruit van de markt in de ene hand en 2 paar schoenen in de andere. TWEE, jawel. Schoenencrisis afgewend dus, en ik kan weer min-of-meer deftig naar het werk. En, nog beter, ik kan u mijn Vossenpleinbuit tonen want die vraagt toch om ietwat elegant schoeisel. Kijk 'ns aan:

1. De brave groene werkjurk, waar ik de taille-rekker eens moet uit prutsen wegens compleet-niet-op-zijn-plaats:
2. De blauw-wite bolletjesjurk. Wég van het stofje, maar het model vraagt toch iets meer aanpassingen dan mijn onervaren naaivingers aankunnen, dus deze wordt een rok denk ik...
 3. De blauwe bloemenjurk; 100% passen doet ze niet, maar de print is leuk en een strategisch geplaatste riem doet wat mij betreft voldoende om het gebrek aan pasvorm te verbergen. Hoera!
4. De zwart-witte bolletjesjurk. Past eigenlijk ook niet helemaal, maar de riem doet alweer zijn werk.
5. Het bloesje dat mijn 20 euro Vossenplein-waardebonbuit vervolledigde:
6. En bij wijze van extra, al iets langer in huis, maar nog steeds de àllergrootste favoriet. Al blijf ik maar twijfelen of zoiets wel kan op het werk...

Een volledig nieuwe garderobe voor 17 euro, jawel. En als u nu denkt dat ik er alle dagen zo elegant bijloopt, dan hebt u het jammer genoeg volledig mis; maar goed, de intentie is er toch al :)

En de echte reden dat ik hier met garderobe-foto's kom aanzeulen, dat is het feit dat de naaimachine het even begeven heeft en dringend eens op onderhoud moet in Mechelen. Fingers crossed dat de ouwe Bernina snel gefikst wordt en terug naar Brussel kan komen!

4 opmerkingen:

 1. Wooow! Numbers 1 and 4 are my absolute favourites, careful that I don't steal them!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een enorm mooie buit!
  En de riem doet idd overal zijn werk, het zit allemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon dinges! Vooral 1 en 3, wauw! :)

  Ik herken mij trouwens enorm in uw schoenencrisis. Ik ben een enorm moeilijke als het op schoenen kopen aankomt. Elke keer als ik in de kringwinkel ben, passeer ik eens aan de schoenen, maar ik oogst nooit echt succes. 't Is moeilijk te vinden, ecologisch verantwoord schoeisel!

  Merci trouwens voor uw bijdrage aan mijn blogpostje over elektrominderen; u excuseren is totaaaal overbodig, ik ben blij te lezen dat ook anderen met de kwestie bezig zijn - ook al had ik van u niet anders verwacht, want gij zijt goed bezig in het ecologischverantwoordzijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha! Vanaf nu ben ik fan van u én bovendien jaloers op uw kleerkast, spijtigdat Brussel zo ver is om eens vlugvlug naartoe te gaan!
  Ahja, ik snap uw schoenenfrustratie volledig! Probeer maar eens met een 41-42 en die maten van vroeger zijn ook veel kleiner dan die van nu!
  Wel een serieus kwaliteitsverschil: met mijn tweedehandsbotjes heb ik 7-8 jaar gedaan en nieuwe zijn na 2 à 3 jaar altijd voer voor de vuilbak...

  BeantwoordenVerwijderen