dinsdag 8 februari 2011

buit

Twee sympathieke Missen zorgden ervoor dat ik zaterdagochtend wat schone stof kon gaan kopen ter ere van de nieuwe job (of zoiets... elk excuus is goed natuurlijk). Het was Miss Stik die wist dat Miss Boule een reeks stoffen verkocht; die aan het begin van de verkoop al deze beauty's vond en die mij wist te melden dat ik zaterdag best 's ochtends passeerde omdat het aanbod al stevig begon uit te dunnen. Dus klom ik op een deftig uur uit bed op zaterdag en liep verloren op weg naar het atelier van Miss Boule. Ik zag mooie en lelijke stukjes Brussel onderweg en liet mij de weg wijzen door een echte Brusseleir aan het Anneessensplein. En dan herkende  ik opeens de Miss Boule-foto achter een raam geplakt en even later stond ik binnen bij deze alleraardigste dame, die mij een kopje thee aanbood, uitgebreid uitleg gaf over de stoffen en veel bemoedigende woorden over had voor de beginnende naaister die ik ben. Bovendien waren haar stoffen spotgoedkoop. Maar een heel klein beetje duurder dan op het Vossenplein, maar zoveel luxe dat daar tegenover stond: een geweldige verkoopsruimte, gewassen en gestreken stoffen, netjes opgestapeld √©n dan ook dat kopje thee voor de liefhebbers. Enfin, ik liep dus niet met lege handen naar buiten:

En nu is het echt wel een tijdje gedaan met stof kopen, want op de 60 vierkante meter die meneer Kapucijnaap en ikzelf ter beschikking hebben, begint dat toch wel veel plaats in te nemen. Al kreeg ik van moederlief nog wel wat schoon opberggerief, gekocht bij Tante Jojo, en voor 90% uit gerecycleerd materiaal!

In al mijn enthousiasme over de nieuwe aanwinsten zette ik mij meteen achter de naaimachine met het volgende resultaat:
Een slabje dat hopelijk hier zal belanden. Met een stukje van de vliegtuigenstof, die net te smal was, maar dat kwam mooi uit want ik wilde er graag nog een wat fellere kleur bij. De achterzijde is dezelfde superzachte ruitjesstof als hier, maar dan in lichtblauwe versie. En vergeeft u mij mijn clichématige kleurkeuze, een mens kan niet alle dagen op de feministische barricaden staan.

1 opmerking:

  1. Hehe, de feministische barricaden :)

    Schoon slabje, dat alleszins wel.

    BeantwoordenVerwijderen