maandag 7 september 2015

Namaste!

Nepal, dus. Zes weken werden er tien, en na wat vakantie op Brussels bodem ga ik er nog een stuk of zes bij doen, daar in Kathmandu. Omdat het waar is wat ze zeggen, dat Nepal het soort land is waar je komt voor 2 weken en blijft plakken voor 6 maanden. Ik bracht vooral veel tijd door op kantoor (stel u er vooral niets al te avontuurlijk bij voor, bij die job van mij daar), maar ook dan is het makkelijk om te vallen voor de charmes van Kathmandu, de chille vibe, en al die vriendelijke mensen die zo hard aan het werk zijn om hun land weer op te bouwen. En die het zo hard verdienen dat de toeristen en masse terugkomen. 

Ik vulde mijn weekends zonder enige moeite, met sightseeing, met yogalessen (voorspelbaar!), bezoekjes aan de farmer's market, iced soya lattes drinken en struinen door tweedehandsboekenwinkels. Een soortement van vijfsterren-bestemming voor humanitaire hulpverleners zeg maar. Mocht u dus nog eens goesting hebben in een verre reis, ik zou Nepal echt niet warmer kunnen aanbevelen.


Intussen diende ik ook mijn ontslag in bij de fancy schmancy internationale job en dus ga ik mij die laatste maand in Nepal uitleven als vrijwilliger bij Circus Kathmandu. Het gratuite YOLO-gemekker zal ik u besparen, maar ik ben wel heel content en als ik in november terugkom gaat er nogal geblogd worden, met die herwonnen zee van tijd. Tot binnekort!

4 opmerkingen:

 1. Ha, ik kreeg hier net antwoord op mijn "hoe gaat het?"-vraag. Goed, dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat je terug blogt! Chapeau met je levenswending. YOLO enal. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben er zelf nooit geweest maar ik heb ouders die er ook regelmatig een tijdje blijven plakken, ook soms voor 6 maanden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chille vibe, yoga, ja, ik zou mij daar precies ook wel thuis voelen, voor efkes. 't Is alleen wat ver... En de laatste paragraaf: cool, gij! Heel content is altijd the way to go!

  BeantwoordenVerwijderen