donderdag 6 juni 2013

Hej Koebenhavn!

Het is weer eens verdacht stil ten huize Kapucijnaap, maar maakt u zich vooral geen zorgen - ik ben voor 2 weken terug helemaal student, en wel in Kopenhagen. Alwaar het sinds mijn aankomst zondag (met de trein, dat spreekt - naai-s vertelde u vorige zomer nog hoe dat moet) heerlijk weer is en de Denen bijgevolg in opperbeste stemming zijn. Twee weken lang mag ik doen alsof ik een echte Kopenhagenaar ben, in mijn stijlvolle Scandinavische kamer op een fijn gedeeld appartementje in Norrebro. Twee weken lang brengt mijn ochtendlijke wandeling over de Louisebrug mij naar de idyllische uniefgebouwen alwaar er lustig gestudeerd wordt aan picknicktafels in de tuin. 


Twee weken lang wordt de koffieliefde on hold gezet wegens ongelooflijk duur, en vervangen door vegan cinnamon roll liefde. Ook niet slecht. In het weekend zal ik ook eindelijk de fiets van stal halen en mij op die oversized al-te-hippe mannenfiets in het woeste fietsverkeer van Kopenhagen wagen. Moet lukken op die al even oversized fietspaden hier (checkt u even de verhoudingen voetpad-fietspad-autorijstroken op onderstaande foto). 


Onder de stralende zon wint deze stad alvast een pak meer bonuspunten dan toen we ze 2 zomers geleden aandeden in 4 dagen van kou en regen. En ik ben hier uiteraard héél flink aan het studeren, maar uw Kopenhagentips om de vrije avonden en weekends op te vullen zijn zeer welkom! Tak!

4 opmerkingen:

 1. ohh wat fijn, ik ben natuurlijk een beetje jaloers :)
  en niet heel erg thuis in Kopenhagen, maar op mijn 'to visit'-lijstje staan wel enkele leuke (denk ik, tenminste) cafeetjes/koffiehuisjes (waar de koffie hopelijk niet zo duur is?): Din Nye Ven (Skt Peders Stræde 34), Mormors (Bredgade 45) en Sweet Threat (Sankt Annæ Gade 3A). en ik weet niet of het nog bestaat, maar ik was een jaar of 3 geleden in een theehuisje genaamd Tea Time (geloof ik) (ja! bestaat: Birkegade 3) en dat was ROOOZEEEE maar fijn. geniet geniet geniet.

  en oja, succes met de studie
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeej voor de brede fietspaden! En eikes, koffie! Geef mij dan maar die cinnamon rolls!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er allemaal super uit!!!
  Geniet ervan!
  Geen tips voor leuke adresjes in Kopenhagen, toen ik er was, was het nog niet zo hip ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 's avonds eens naar Tivoli gaan en van het pretpark genieten als ontspanning na het studeren. Ze geven er ook concerten. Het woeste fietsverkeer valt wel mee hoor, aangezien heel Kopenhagen daarop afgestemd is. :)

  BeantwoordenVerwijderen