maandag 27 mei 2013

Wat groeit er in uwen hof?

VANALLES!

Dus mocht u zich afvragen waar ik zoal zat afgelopen weken, ik zat in den hof! U kon vorige maand al lezen over mijn ontluikende tuinliefhebberij en het is er enkel nog beter op geworden de voorbije weken, jawel, ook in de regen en de kou. De zeer weinige mensen uit mijn dagelijkse omgeving die weet hebben van deze blog vonden in die ene foto eind april inspiratie voor verjaardagskado'tjes. En dus scoorde ik begin mei in het kader van mijn 27ste verjaardag een hele resem nieuwe tuinspullen. Bloempotten, plantjes, zaden, potgrond, gereedschap... the works. Topkado's? Ik dacht het wel.

De dagelijkse ronde op onze drie balkonnetjes is in géén tijd mijn favoriete moment van de dag geworden. Net aan de keukendeur is het arsenaal kruiden gestaag toegenomen, en de radijzen groeien er weelderig tussenin.


Aan de andere kant van datzelfde balkon: meer kruiden, snijbiet die begint op te komen, balkonbloempotten waar de eerste gezaaide bloemen de kop op steken, twee lange bloembakken waarin lavendel en boontjes gezaaid zijn (het kan aan de bak liggen, maar die twee doen het voorlopig minder). En aan de muur: bloemen, aardbeien, en een snel in elkaar genaaid opbergzakje voor het gereedschap, uit een oud stuk tafellaken en met een halve kapotte rits als ophangriem. 

De andere twee balkons zijn iets minder weelderig beplant, maar toch ook een beetje groen. Op het namaakgras op ons "hoofdbalkon" woont nog een aardbeienplant, en een wijnkist waarin snijbiet en doperwtjes flink opschieten.


En twee tomatenplanten en rucola aan de slaapkamer.

Ha, tuinieren is een feest! En uw favoriete kapucijnaap is alweer een stapje dichter bij het officiële grootstedelijke hipsterschap. 

6 opmerkingen:

 1. Wij aten vanavond opnieuw sla uit onze dakgoot én eigen radijsjes... Er gaat niet boven eigen kweek! Goe bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, je laatste zin! Maar inderdaad, ze doen het daar goed, beter dan hier, denk ik! Maar gij hebt wellicht ook niet zo veel last van slakken, daar boven op uw terrasken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je tuintjes: het is al een hele groene onderneming!
  En inderdaad geen last van ongedierte daar boven in de lucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat ziet er zo leuk uit, zo'n vol balkon :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjieke dinges! Ge gaat mijn hals hofke nog de loef afsteken.
  Die tomatenplant doet het even goed (beter?) dan onze gezaaide in de serre. Gebruikt gij superzaad?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keitof, die volgestouwde balkonnekes :) Hier voorlopig slechts twee bakjes vensterbankkruiden, wegens een lief dat steeds vergeet dat die planten ook water nodig hebben, maar binnenkort komt dat wel in de sjakos!

  BeantwoordenVerwijderen