donderdag 9 mei 2013

Kringloopgeluk in één-twee-drie

Vorige zaterdag passeerden we voor de gezelligheid nog eens in het walhalla van Spullenhulp in de Amerikaansestraat. Ze deden er één of andere stoelenactie waarbij zielig eenzame stoelen aan een enkele euro verkocht werden. Het hoeft niet te verbazen dat veel van die exemplaren echt heel (héél) lelijk waren. 

En het hoeft ook niet te verbazen dat er toch eentje tussen zat waartoe ik mij instant aangetrokken voelde. Een schoon houten exemplaar met vrij onaantrekkelijke lichtblauwe stoffen zitting, waar ik wel potentieel in zag. Het origineel zag er zo uit:


Die stof bleek gelukkig ietwat amateuristisch te zijn aangebracht over het origineel. Misschien was dat wel een onweerstaanbaar cool vintage-stofje.Euhm, niet dus. Onder het lichtblauw zat iets lelijk én vuil. Maar geen nood, in zo'n geval rest er nog de geweldige oplossing bestaande uit de combinatie van een stuk mooie stof, een nietjesmachine en een wettelijke feestdag. HOPLA:
stof: bio-katoen gekocht bij Gemaakt
Ik ging voor de snel-klaar versie: stof iets groter geknipt dan het loszittende kussen, een paar nietjes erin en klaar. U hebt dus eigenlijk geen wettelijke feestdag nodig, een halfuurtje tijd volstaat ook wel. Ik was nog even in twijfel over een verflaagje, maar ben voorlopig wel tevreden van dat lichtjes glanzende hout. Instant vakantiegevoel, zo met die kampeerdersstof.

Verder ging ik in het kader van het lovenswaardige Happy Hippo project van Ladybug & Co en Petits Pirates nog wat in de weer met restjes van kringloopschorten. Op het laatste nippertje, zoals gewoonlijk. En hoewel u ongetwijfeld niet zit te wachten op nog een foto van een vlaggenlijn, gooi ik ze er toch bij. Geen beter kringloop-projectje namelijk dan de vlaggenlijn, waarvoor geen grote stukken stof nodig zijn en waarin u naar hartenlust lapjes kan combineren. Ik maakte drie lijnen, elk met een andere bloemenprint, hopen dat die kinders dus wat in de retro-bloemetjes vallen.


9 opmerkingen:

 1. Die stoel is zo geslaagd! Ik zou hem niet verven, maar misschien is dat het luie wijf in mij dat spreekt ;-)

  En jeej voor vlaggenlijnen, sowieso, altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een superleuk nieuw stofje op die stoel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook zo'n stoel :-)
  Keigoed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supervondst! En die vlaggenlijnen, dat blijft een plezier hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof! Ik zou er ook geen verfborstel meer over laten gaan hoor, hij is perfect zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is leuk opgeknapt!
  Heb eigenlijk direct zin om ook op zoek te gaan naar een leuk stoeltje voor een make-over :-)
  groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige stoel! Helemaal met de nieuwe stof op de zitting!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's echt super! Op een dag als ik mijn eigen huisje heb wil ik dat ook! P.S leuke blognaam, was dat soms je totem in de scouts?

  BeantwoordenVerwijderen