dinsdag 15 januari 2013

Re-wind (2)

Na Re-wind (1) volgt, willen of niet, Re-wind (2).

Onder de kerstboom voor mezelf lag het heerlijke "Zo geknipt", en hoewel servetten zowat onderaan het lijstje van "oooh dat wil ik maken" bungelden; kwam er dezelfde week nog een vriendelijke vraag naar... jawel, servetten. Kwam goed uit dus, met Recept 1 en 2 uit het alomgeprezen boek van Sanne en Riet. Ik paste de afmetingen iets aan, zodat de servetten en bijhorende onderleggers net in het overblijvende stuk stof pasten. Eén van mijn allereerste Vossenplein-aanwinsten, dat u toen al zag passeren. Verder was het niet bijster moeilijk die servetten, dankzij de professionele uitleg, maar qua timing viel het toch wat tegen. Al dat omplooien en strijken en omplooien en strijken, maal zes... Goed dat het Sound of Music-seizoen was; het duurde zowat de hele film eer dit klaar was:

stof: Vossenplein en effen bio-katoen van Vermiljoen
Vervolgens was er een telefoonhoesje, nog maar eens met wolkjesmotief,
stof: Spullenhulp
en een iPad-hoes op aanvraag voor een fietsliefhebber,
stoffen: oude jeans en gekregen Michael Miller fiets-stof

en een omkeerbare schort, opgeleukt met wat flockfolie in keuken-thema en ongelooflijk niet-gestreken.
Stoffen: Spullenhulp en Vossenplein


En, in het thema RE-Re-wind - u herinnert zich dit misschien nog. Die borduurring voor de kleine Florian. Nu het kind z'n eerste verjaardag al even heeft gevierd, moet ik met enige schaamte toegeven dat het kado hier meer dan een jaar bleef slingeren. Maar nu gaat het écht richting Hamburg. En om die belachelijk lange vertraging goed te maken, maakte ik nog wat extra'tjes voor Florian, in het thema van z'n geboortekaartje.
stoffen: Spullenhulp en Vossenplein

En nu is het echt gedaan met 2012, beloofd!

2 opmerkingen:

  1. Ik begon ooit aan servetten. Ik maakte er een en besloot dat het genoeg geweest was, want wij gebruiken onze mouwen ;-) Maar allez, ergens diep in mijn achterhoofd blijft wel het plan om ooit een set deftige servetten te maken. Want het heeft toch iets he.
    En de fietsenstof, ik blijf er verliefd op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil ook zo'n poppetje van Florian ;)

    BeantwoordenVerwijderen