woensdag 23 januari 2013

Optelsom editie 2012

Haaaa, gelogen dus, mijn excuses. Toch nog even over 2012. Net als vorig jaar maakte ik namelijk nog even het optelsommetje van mijn garderobe voor het voorbije jaar. Immer ongestreken stel ik u dus voor, de buit van 2012:Mits wat handig over elkaar schuiven past de garderobe van 2012 netjes op één foto. Hoera. U ziet, met de klok mee, vanaf rechts boven: Kuyichi jeans uit Berlijn, het mosterd-rokje, nog een Kuyichi jeans uit Berlijn; het Spullenhulp/MmeZsazsa-rokje, bollenvestje met strik van op een tweedehandsmarktje in Vilnius (jeuj, Litouwse hipsters), blauwe Monkee Genes, oranje vestje uit Berlijnse tweedehandswinkel en heerlijk artisanaal bedrukt organic American Apparel t-shirt van Les Tontons Racleurs, gekocht op een Brussels marktje. A Bruxelles il ne pleut jamais, mais qu'est-ce qu'il drache. 't Zal wel zijn. (Mocht u zich overigens afvragen waarom ik zoveel broeken koop: broeken gaan belachelijk snel kapot hier ten huize Kapucijnaap. Na enkele maanden zit er gegarandeerd een gat aan één of beide binnenzijden van mijn bovenbeen. Elegant, jawel. Meestal wordt het euvel enkele maanden verholpen met wat flockfolie of gewoon een lapje stof, maar uiteindelijk belanden vooral jeansbroeken veel te snel op de overschot-stoffen-hoop. Niet gebouwd voor broeken, die Kapucijnaap van u.) 

Acht nieuwe aanwinsten dus in 2012, al blijk ik ook flink te hebben opgeruimd want een snelle telling leerde dat het totaal aantal kledingstukken dit jaar rond de 125 zit. Als ik aan dit tempo kleren blijf wegdoen loop ik tegen 2024 in m'n blootje rond. Hell yes. Of nee, niet de bedoeling dus. Geen ik-ga-geen-kleren-kopen voornemens dus hier. Ik koop niet bijster veel kleren. Meer nog, ik doe niet liever dan merken of personen die moeite doen op ethisch/ecologisch vlak een duwtje in de rug te geven. Meer van hetzelfde dus voor het komende jaar, dat moet ook al eens kunnen.

4 opmerkingen:

 1. ohh dat bolletjesvestje is echt heel leuk!
  en wat betreft Brussel .. wáár zitten die (betaalbare) tweedehands winkeltjes / marktjes? overal waar ik kom kost een vest nog steeds €60 enzo, zo niet leuk :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Respect! Ik kan op de een of andere manier niet aan 120 stukken geraken! What's wrong with me!?!! Het gaat met jouw garderobe dus helemaal de goede kant op! Fijn om te horen dat het niet alleen in 'de boekskes' kan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn favoriete tweedehands gekregen jeansbroek scheurde onlangs toen ik mij bukte in de Colruyt. Eerst eens uitkijken voor een tweedehands exemplaartje (al kan dat 'uitkijken' zeer passief geïnterpreteerd worden), en als dat niets oplevert, schaf ik me wellicht ook eens een Monkee Genes aan!

  En die t-shirt, of eerder de tekst: geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoera voor de blauwe Monkee Genes! Die hangt ook in mijn kast :) Enne, 8 stukken op een heel jaar, dat zou mij nooit lukken ;)

  BeantwoordenVerwijderen