woensdag 19 september 2012

Papier hier


Het moet niet altijd stof zijn. Onlangs herontdekte ik de geneugten van het aanmodderen met papier en Pritt-stift. Voor het echte knutselgevoel heeft een stel plakkerige handen toch nog dat ietsje meer dan de jeans-broek-vol-stofresten. Zo pimpte ik een tijdje geleden een paar saaie kartonnen Ikea tijdschrifthouders met kaarten uit mijn uitgebreide collectie Michelin-wegenkaarten. Die dingen zijn spotgoedkoop in de Spullenhulp en worden hier gretig gebruikt als inpakpapier wegens toch iƩts meer esthetisch verantwoord dan een oude krant.Hier staat een goeie handleiding voor dit werkje, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er een eigen draai aan gaf. Voor kartonnen houders kan je namelijk net zo goed die dingen helemaal openplooien (normaal gezien zijn ze op 1 plaats geplakt, dat maak je dus los), kaart vastlijmen en de randen vervolgens netjes naar binnenplooien en vastplakken. Vervolgens lijm je het karton dan weer aan elkaar waar het oorspronkelijk plakte. Dat laatste bij voorkeur met iets stevigere lijm dan de doordeweekse plakstift. Et voila, u kan uw patronen/flockfolie/cursus Russisch/verloren breipriem weer mooi wegbergen.In hetzelfde thema papier begaf ik me eind augustus naar Schaarbeek voor de Brusselse versie van de Etsy Craft Party. Oorspronkelijk stond er een workshop lepels bestempelen gepland; maar het helse hamerlawaai dat daarmee gepaard ging was net iets te veel van het goeie en dus ging iedereen maar aan de slag met wat ie zelf meegebracht had. In mijn geval: een stapeltje onbeschreven postkaarten van de Spullenhulp, een oude atlas en wat stukken gebruikt inpakpapier die al jaren stof liggen te vergaren. Met een lijmstift, een goeie schaar en wat geduld toverde ik zo een stapel retro-postkaartjes om in een reeks vrolijke kaartjes voor alle gelegenheden.

Van dit:Naar dit dus :Al mag daar eerlijkheidshalve bij verteld worden dat de leukste spullenhulpkaartjes geen make-over kregen, maar gewoon zo in de kast worden gelegd voor gebruik. Wie krijgt er nu niet graag post uit het Bath of de Loirestreek van de jaren ’70?

Een klein beetje recyclage dus ook hier, zij het niet met hoofdletter K deze keer.

4 opmerkingen:

 1. Super zijn ze jouw dozen. En ja hoor, tutorials zijn er om er een eigen draai aan te geven. Ik vind ze echt origineel zo, wij kaftten hier als eens schoolboeken met oude landkaarten, maar als opbergboos zijn ze ook niet mis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi. Ik zoek ook nog iets 'nuttigs' om met vakantie plattegronden te doen. Die dozen zijn super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om je opbergers in te pakken met landkaarten! Tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo georganiseerd! Daar kan ik nog iets van leren! Al zal het wel voor na de keukenverbouwingen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen