zondag 23 september 2012

RecyKleren 2.0: Feest!

Eén en al feest voor deze RecyKleren-editie. Om te beginnen omdat ik heel (héél) erg vereerd ben om deze gastblog te mogen schrijven voor Boomie's RecyKleren 2.0 editie.

Maar ook omdat twee bevriende koppels dit weekend uitkozen om te trouwen. Héél veel reden tot feest  dus. Eén van die feesten was een echt zelfmaak-feest. Een trouwfeest voor naar mijn hart. In de weken voordien waren we dan ook al druk in de weer; er werden wenslampionnen gemaakt, tweedehands fotokadertjes geschilderd en 240 (240!) linten geknipt om de prachtige locatie nog vrolijker te maken. De linten maakte ik met witte tafellakens van het Vossenplein, die een Dylon-kleurbadje kregen. Het enige nadeel aan tweedehands winkelen is namelijk dat je soms niet nét de juiste kleur vindt.
Maar het echte recyclage-werk zat 'm in mijn outfit. Dit keer vond ik de ideale stof op het Vossenplein; het moet een soort van oud bedsprei geweest zijn, met een gigantische kussensloop erbij. Een extra kleuraccentje vond ik enkele dagen later zomaar op straat. Een mosterdgele Zara Home kussensloop. U vindt dat mogelijks net iets te veel van het goede qua recyclage, maar een stevige wasbeurt later vond ik de vondeling wel geschikt voor gebruik. Voor de het vorige trouwfeest ging ik ook al aan de slag met een oud tafellaken.  Met een extra jaar naai ervaring achter de rug, kon ik een iets gewaagdere kledingconstructie aan. Voor het onderste deel gebruikte ik opnieuw de vorm van een goedzittende, zwierende rok. Voor het bovenstuk begon ik met het Macaron-patroon van Colette. Ik liet het hartvormige achterwege en stikte bovenaan nog een gele band en een haltersluiting. De blinde rits zat enkel in de bloemenstof en dus naaide ik nog enkele haakjes om ook de gele band te sluiten. Gisteren was ik veel te veel in de weer met feesten om foto's te nemen, dus ging ik speciaal voor u vandaag even in de regen poseren. Wat hebben we dit keer geleerd? Hetzelfde als vorige keer eigenlijk; dat het niet zo erg moeilijk is om een 80% afgewerkt kleedje in elkaar te steken zonder patroon. Maar dat er in de volgende 20% dubbel zoveel werk kruipt dan in het eerste deel. Goed nadenken vooraf en doorheen het hele proces is dus geen overbodige luxe. En dat een lint in de taille uw beste vriend is voor dit soort kleedjes. Als het kledingstuk zelf niet 100% aanpast, trekt zo'n lint alles recht.

vreemde blauwe plekken te wijten aan het trapeze slingeren op de eerste circusles afgelopen donderdag


Rest mij enkel nog Mieke een grote dankjewel te zeggen; het was heel erg leuk om deel te mogen uitmaken van RecyKleren 2.0!

edit: met versiering-foto's

18 opmerkingen:

 1. Oh zeg, prachtig! Merci om mee te doen hè!
  Trouwens, laat die decoratie ook maar eens zien als je daar foto's van hebt *nieuwsgierig*!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met veel plezier, en jij bent bedankt. Ook voor de herinnering aan de decoratie, want die foto's was ik stomweg vergeten. Bij deze zijn er erbij gezet!

   Verwijderen
 2. Allé, blond. Dat had ik niet in gedachten.

  Mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja blond dus. Maar wel niet altijd met zo'n schaapachtige glimlach!

   Verwijderen
 3. Haha voor Tine's reactie :-)
  En wauw voor het kleedje! Mooiste recykleedje dat ik al gezien heb, denk ik. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaaai, supermooi kleedje! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad supermooi!
  Knap idee om de omgeving op te vrolijken met gekleurde kadertjes en linten.

  en nog veel succes met je circusles :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankzij Boomie ontdek ik hier gewoon een geweldige blog! Ik ga je volgen :) En het kleed is zeker prachtig, je zou niet zeggen dat het zo "bijeengesprokkeld" werd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supermooi gedaan en dat is een trouwfeest naar mijn hart zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, echt een supersupersupermooi jurkje geworden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig mooi jurkje is dat geworden! Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen