woensdag 31 augustus 2011

Geeft ook eens uw gedacht

't Is niet dat ik niet zit te naaien. Ik werk aan een iets voor deze 2 koters. En voor het eerst ook aan verjaardagskado's voor mensen aan wie ik een link naar de blog gaf, met de woorden dat ze iets mochten kiezen. Maar dat kan dus nog niet getoond worden wegens nog niet afgegeven.

Al dat naaien maakt vooral dat ik op de grenzen van mijn geliefde Bernina begin te stoten. Zo'n schoon machien, en geweldig stevig ook. Maar ik zou zo stilaan weleens een knoopsgat willen maken. Of een zoom netjes afwerken. En dus worden de mogelijkheden toch wat beperkt. En begin ik heel misschien toch een nieuwe machine te overwegen.

Mijn hart bloedt al een beetje bij de gedachte dat er zo'n lelijk plastieken ding in de plaats van mijn beauty zou komen te staan. Maar maakt tegelijk ook 'n sprongetje bij de gedachte aan knoopsgaten en mooie afwerkingen (en misschien ook iets minder lawaai). Wat denkt u ervan?


3 opmerkingen:

 1. hela hela, "lelijk plastieken ding"!? Er bestaan ook mooie plastieken dingen hoor ;)

  Ik heb in het allerbeginste begin met een oude Singer gestikt (allez, niet superoud hoor, 't was eentje van mijn schoonmoeder..). Dat machientje was dan wel charmant, maar veel heb ik er niet mee genaaid - zo frustrerend als het zelfs nog niet lukt om een mooie rechte steek te naaien...

  Ik ben dan ook superblij met mijn Viking (Emerald 116) en zijn 16 steken (8 gewone, 8 stretch), volledig automatisch knoopsgatfunctie, niet al te hoog volume (behalve bij meerdere lagen, dan kan hij echt boenken ;) )... en de afwerking, dat zal ook wel beter lukken (maar daarvoor is hij niet alleen verantwoordelijk ;) )

  Ik zou zeggen: als je zeker bent dat je gaat blijven naaien, zou ik een nieuwe machine serieus overwegen. Of meteen een overlock? Dan kan je Bernina (nog even) blijven staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap u volledig!
  Ik ben gestart op 'boecht van de kruidvat', die heeft het 4 jaar uitgehouden en toen was er iets mis met de draadspanning wat niet hersteld kon worden.

  Daarna de Zig-Zag van de moemoe: die kon enkel rechtdoor en zig-zag stikken, maakte veel lawaai, maar ik werkte daar wel graag mee.

  Als ge van plan zijt om geregeld te stikken, is dat zeker de investering waard!
  Toen hij besloot dat hij geen spoeltjes meer wou opwinden was de lol eraf.

  De Gilbert heeft mij toen de meest geweldige verjaardagscadeu ever gedaan: de Viking!! (zelfde als hierboven).
  Dat is echt een gemak! (hoewel die knoopsgatenfunctie bij mij niet altijd meewilt, maar dat zal wel aan't manneke liggen....)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had het moeten weten, dat 'k hier geen voice of reason hoefde te verwachten die zei dat dat toch helemaal niet nodig is zo'n nieuw machien. Hartelijk dank voor de tips! Ik overwoog ook eerst een overlock, maar besefte dan dat een iets betere machine waarschijnlijk nuttiger is. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen