donderdag 14 juli 2011

Vacances à Bruxelles


Voor het eerst na 6 jaren van studentzijn moet ik de zomer doorkomen met 1 week vakantie, in plaats van 3 maanden. Een beetje balen, maar gelukkig toont Brussel zich in de zomer van z’n beste kant (afgezien van de afgelopen 2 dagen misschien...), en dus houden we gewoon vakantie-na-de-werkuren in eigen stad (net zoals zij overigens, maar dan minus de mooie foto’s).

We deden en zagen leuke en mooie dingen, van The Great Bulgarian Circus op Ô de Molenbeek tot het afstudeerproject van P.A.R.T.S. (de mening over de verschillende stukken varieerde van zeer-zeer-goed tot dit-is-àl-te-artistiek-voor-mijn-simpele-brein) en dat van de Ecole supérieure des Arts du Cirque (de mening hierover was dan weer over de hele lijn ON-GE-LOOF-LIJK: zo mooi en grappig en geweldig; mensen die onvatbaar zijn voor de zwaartekracht, ik zou daar echt eindeloos naar kunnen kijken - schrijf alvast in uw agenda voor volgend jaar!)

Maar goed, al die leukigheden zijn al achter de rug dus daar hebt u niks aan, maar hieraan misschien wel:Voor een luttele 3 euries (4 als u geen studentenkaart meer in het bezit hebt) kan u ronddwalen tussen oude gewaden, belachelijk gedetailleerd kant, patronen en 80’s breiwerken – zeer plezant dus voor de handwerkliefhebber. Zij en ik waren alvast fan - en met dit weer is een binnenactiviteit niet eens zo'n slecht plan, niet? En als u de kinders meebrengt – vlakbij ligt Le Wolf, dus ga daar ook maar ‘ns kijken.

Had u een iets minder cultureel verantwoorde binnen-activiteit in gedachten? Ik verloor nog eens mijn hart aan het ViaVia-café aan het Katelijneplein, en ook wel aan deze geweldige plek vlakbij de Parvis de St. Gilles - ik kan amper geloven dat het mij 9 maanden Brussel heeft gekost om dit te ontdekken. Ah, de grootstad op z'n best.


Zo, nog één dag scheidt mij van de vakantie, dus rest mij enkel nog u uit te zwaaien (voor eventjes). Mocht u nog wat tips over Berlijn, Hamburg of Denemarken willen meegeven - ik ben benieuwd! 

2 opmerkingen:

 1. Jaren 80 breisels?? Dat klinkt als epauletten, brede mouwen en glittergaren! Love it!
  Denemarken is hier al heel lang geleden, maar wij zijn toen Christiania gaan bezoeken, hippiestadje in Kopenhagen. Verder herinner ik mij daar heel toffe tweedehandswinkeltjes en een pizzeria met koolsla (niet dat ge aan dat laatste iets hebt, maar kom).
  Ahja, en die zeemeermin vond ik zwaar overroepen.
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al enorm gebaald over die week vakantie ipv 3 maanden. Verschrikkelijk, dat contrast tussen student-zijn en werkende-mens-zijn. Klagen helpt misschien niet, maar ik denk dat ik het toch eens uitgebreid tegen iemand moet doen, zodat ik van het gevoel af geraak. :)

  En nee, geen vakantietips, wij hebben geen tijd om op vakantie te gaan. Miljaarde!

  ;)

  BeantwoordenVerwijderen