zondag 30 januari 2011

succesvol lang weekend

Ik nam vrijdag een dag vakantie met de bedoeling flink te solliciteren. Maar achter een computer zitten, dat gebeurt al elke dag op het werk en bijgevolg koos ik voor quality time, met Brussel en met fijn bezoek dat mee koffie en taart ging eten. Twee keer fijn bezoek eigenlijk, waardoor ik schaamteloos twee keer voor koffie en taart kon gaan. 

Maar dat mocht ook, want de ochtend was ik begonnen met 2 toeren rond het Warandepark alweer, dit keer in het gezelschap van meneer Kapucijnaap's iPod. Toen ik nog in de velden van mijn ouderlijke dorp ging joggen was ik niet zo'n voorstander van muziek bij het lopen, maar in centrum Brussel is wat afleiding van het autolawaai best welkom. En dankzij Shantel liep ik nog eens twee extra rondjes in het Egmontpark, want ook al was het min vijf, ik voelde mij toch een beetje op een zomers Balkanterras zitten en kreeg het gevoel moeiteloos tot in Boekarest te kunnen lopen. Een aanrader als loopmaatje, die Shantel.

Uiteraard maakte ik ook van de gelegenheid gebruik om wat tweedehandslocaties af te schuimen, en wel met het volgende resultaat:
Een geel bloementafelkleed, blauwe wollen trui om te vilten en rood-wit gestreepte vest om te verknippen aan een halve euro per stuk op het Vossenplein; de twee (mooooie) rechtse stofjes en de gebreide lap ook van het Vossenplein, aan een euro per stuk; al was ik daar vooral content van het fijne praatje met de lieve verkoper. Politiek vluchteling uit Irak; een mens vraagt zich af hoe zo iemand als voddenverkoper in Brussel aanbelandt. Effen rode stof vond ik bij Spullenhulp, die met de witte strepen bij 't Spit in Leuven, idem voor het biaislint. Bij Hexagoon kocht ik ook nog wat sprookjeslint (dat vervolgens op het aanrecht bij de zus vergeten werd). Geen slechte buit dus, er zal flink gestikt moeten worden komende weken.

Tussendoor was er ook veel goesting om iets te maken, maar geen printer voorhanden om het patroon te printen dat ik wilde en niet de juiste rits om het zakje te maken dat ik wilde. Het boek Naailes voor beginners van Cath Kidston, dat ik enkele maanden geleden kreeg, bracht soelaas. Ik waagde mij aan de tas die er volledig voorgeknipt bijzat. Een allereerste maaksel met nieuwe stof dus, al maakte ik er ook een voering voor, met een stuk stof uit een kapotte pyjamabroek die ik onlangs van een vriendin kreeg (waarvoor dank!). Mocht u dat boek ook in huis hebben: ik maakte zowat een combinatie van de handtas op de voorpagina, en die op de daaropvolgende pagina; mét voering dus en met vastgestikt in plaats van vastgeknoopt draaglint. Als u niet van bloemenstof in zuurtstokkleurtjes houdt, gelieve dan snel weg te klikken, want het eindresultaat ziet er zo uit:

En van binnen:
Zelfs de zon werkte mooi mee voor de goede belichting. Verder ook wel voor herhaling vatbaar, dat zakje; makkelijk gemaakt en een zeer toonbaar resultaat. Nu hopen dat de jarige er hetzelfde over denkt :)

4 opmerkingen:

 1. Ik was donderdag op het Vossenplein. Zoontje vond het niet zo fijn (of eerder en ijskoude wind vond hij niet zo fijn) en ben niet lang gebleven. Ik heb wel een tof rokje gevonden en een retro gordijn. Het Vossenplein is dus inderdaad een sublieme tip voor stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe muziek maar een blaas van een gast (van de zomer naar zijn concert geweest).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk boek! Ben zelf ook begonnen aan enkele van de modellen die erin staan.

  Leuke blog trouwens ook, ik blijf zeker meelezen.

  Groetjes
  Tazke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @MissStik: dat geloof ik zo, van Shantel, maar gelukkig loopt hij niet in levende lijve mee :)
  @tazke: dankjewel en ik ben benieuwd naar jouw versies uit het boek!

  BeantwoordenVerwijderen