donderdag 30 december 2010

the boy in the striped sweater en een kleine uitweiding

Gisterenochtend stond ik op met het vaste voornemen om een popje uit de naaimachine te schudden. Eentje met een rood-wit gestreepte trui. Helaas had ik noch rood-wit gestreepte, noch lichtroze stof in huis. Maar redding is gelukkig altijd nabij in de vorm van de rommelmarkt - want een uurtje en acht euro later kwam ik thuis met:
genoeg lichtroze stof voor een weeshuis vol popjes, iets wat in de buurt komt van rood-wit gestreepte stof,  nog 2 andere lappen die mooi dienst gaan kunnen doen als voering in de toekomst en...
...een gebreid vestje dat mits wat strategische aanpassingen schoon in mijn winter-garderobe zal passen. Want wie niet kan breien, moet gewoon goed kunnen zoeken.

(het is mij de afgelopen maanden trouwens wel vaker overkomen dat 'k iets uit een hoop stof trok dat achteraf gewoon erg draagbaar bleek te zijn, zo werd mijn kast voor in totaal een luttele vijf euro aangevuld met:
En met nog 2 euro erbovenop begon ik ook alvast aan de kleerkast van een nog zeer hypothetische kleine Kapucijnaap, want dit kon ik toch onmogelijk laten liggen?:
En ja, kinderkapstokken zijn er dus ook nog lang niet in huis he :)


Soit, dat terzijde. De stoffen gingen de wasmachine in, enkele stiksels later was het oranje verdwenen uit de oranje-rood-wit-gestreepte stof en toverde ik deze jongeman vanonder de naaimachine:
En mocht u dat prentje niet herkennen, dan wordt het hoog tijd dat u enkele prentenboeken van Oliver Jeffers in huis haalt, want die zijn serieus de moeite waard. De verhalen van het jongetje met de gestreepte trui zijn nog niet in het Nederlands uitgegeven, maar u hoeft dan ook geen letter Engels te begrijpen om naar de mooie prentjes te kijken.

Verder maakte ik ook nog borshtsh. Want wie niet meteen naar Rusland kan, moet Rusland maar naar zich toe laten komen. En dat lukte wonderwel. Op de Bio de Janeiro blog vindt u een borshtsh recept voor omnivoren, maar ik gebruikte deze vegetarische versie (heerlijke blog overigens). En met succes:
Past bovendien bij de keukentafel. Ingrediƫnten die het af maken zijn citroensap, dille en zure room. En zo krijgen we spontaan de neiging om op onze stoel te klimmen en in een lied uit te barsten. Want er kan veel gezegd worden over Rusland, maar qua volkslied doen die mannen het toch wel goed.

2 opmerkingen:

  1. Aaaaaa, you better make some of that next week! Also, you might want to hide the dress on the very right (blue with big white flowers) when I come over, or I'll have to steal it. And the doll is adorable!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, noted. I actually made so much that we might still have some left over by the time you get here. Might not be as tasty anymore though :)

    BeantwoordenVerwijderen