donderdag 23 december 2010

10 in 2011!

Enige sociale druk kan wel eens van pas komen als ik soms al eens liever onder een warm dekentje in de zetel duik dan achter de naaimachine (ter mijner verdediging: het is in onze living bij momenten zodanig koud dat mijn adem in wolkjes verandert, u begrijpt de aantrekkingskracht van het dekentje dan wel he?). Enfin, het voordeel van een beginnend blogger te zijn is natuurlijk dat er maar een beperkt publiek (maar wel een heel leuk publiek!) is om mij te herinneren aan mijn voornemens :) Dank aan Peachy in ieder geval voor het leuke idee!

Op het lijstje voor 2011:

-iets in vosvorm voor de vosliefhebbende zus; als alles goed gaat lukt dit nog tegen kerst dit jaar, technisch gezien niet echt voor 2011 dus

-een lang-beloofde schort voor een vriendin die in september verjaarde

-Calvin & Hobbes sneeuwmannen

-leren appliqueren, voor “echt” of met flockfolie. ’t Is dat kinderstofjes niet zo makkelijk te vinden zijn in het tweedehandscircuit – hoog tijd dus om te leren om zelf stoffen op te leuken met mooie prentjes

-in het verlengde van het voorgaande: netjes genoeg leren stikken om enkele mooie dingen bij elkaar te kunnen knutselen voor Sabine’s Maken voor moeders project; het soort dingen dat zonder schaamte aan onbekenden kan geschonken worden. 

-éindelijk adjaruli khachapuri leren maken, een Georgische delicatesse, met massa’s kaas en een rauw ei (u begrijpt dat dat héérlijk is)

-een helpende hand verlenen als deze fijne dame volgend jaar weer iets gelijkaardigs op poten zet 

-niet helemaal in het thema creatief, maar toch: het Russisch een heel klein beetje onder de knie krijgen. Om er toch een creatieve twist aan te geven: hopelijk een trip naar een Russisch sprekend land alwaar ik op een tweedehandsmarktje in het Russisch om een stukje stof zal vragen om daar dan vervolgens een prachtig (onbepaald) item van te maken

-niet echt volledig in eigen handen, maar wie weet: een naaiclubke in het Brusselse?

-goed genoeg leren naaien, zodat ‘k hier een stofje kan bestellen en iets héél héél mooi maken, voor een voorlopig onbepaald persoon.

En dat alles uiteraard in tweedehandsstoffen (afgezien van dat laatste dan) – dus veel tripjes naar het Vossenplein en Spullenhulp staan er ook op het programma. Als ik héél flink ben, lukt het mij misschien eindelijk ‘ns om ’s ochtens voor het werk even langs de rommelmarkt te passeren (de beste koopjes naar het schijnt).

En nog een schoon voornemen voor volgend jaar: iets rapper kerstkado’s in elkaar beginnen steken – ik weet wat doen voor de rest van de avond. Een geluk dat ik in de familie op enig “het lijkt nergens naar maar toch mooi geprobeerd”-krediet kan rekenen.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan je alleszins al helpen met dat Russisch mocht je willen :-)
    Succes met alle andere voornemens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel :) Wat eigenlijk nog ontbreekt op het lijstje: meedoen aan je Secret Santa volgend jaar!

    BeantwoordenVerwijderen