vrijdag 22 januari 2016

Fair Wear Friday : de buit van 2015

Nog een ietwat aangepaste interpretatie van FWF: geen outfit, wel een blik op de aanwinsten die in 2015 mijn garderobe kwamen vervoegen. 
U ziet, van links naar rechts:

Grijs-blauwe broek van Wunderwerk, deze zomer gekocht bij DearGoods in Berlijn – leeft van wasbeurt naar wasbeurt wegens zeer comfortabel (sorry, skinny jeans).

Pyjama met eenhoorns: gevraagd voor mijn verjaardag en gekregen van mijn vrienden met feilloos gevoel voor stijl. Niet erg ecologisch/ethisch verantwoord voor zover ik weet, maar EENHOORNS.

Fantastic Mr. Fox trui uit Nepal, alwaar ik een trekkersrugzak vol kado's kocht voor vrienden en familie in een kleine eenmans-poging om het slechte toeristenseizoen goed te maken daar. Handgemaakt in Nepal en dus ook ter plekke in een klein winkeltje gekocht, wat het inkomen van die mens hopelijk wat deed stijgen, maar verder geen informatie over de groene credentials van deze trui. 

Il pleut trui, gekocht bij Idioma, een klein Brits eco/ethisch merk, op één van de marktjes rond Brick Lane in Londen.

Groen en bordeaux t-shirts: gekregen in Nepal van een collega die naar huis vertrok en niet genoeg plaats had in haar valies. Altijd goed om ook wat effen kledingsstukken in huis te halen, want zoals u ziet aan al de rest laat ik mij over het algemeen nogal verleiden door leuke prints, en past bijgevolg niks van mijn garderobe bij elkaar. Die capsule-wardrobe is hier nog belachelijk veraf.

Kuyichi jeans, gekocht bij Today is a good day in Antwerpen. 

Blauw shortje met ananassen, gekocht bij Supermarché in Berlijn. Tot mijn schande nog niet gedragen, maar dat is te wijten aan het feit dat ik de warme dagen van het jaar doorbracht in een land waar zo’n korte shorts niet erg geapprecieerd worden. Bij voorbaat al mijn favoriete short van 2016 dus.

Roze vestje van Armed Angels, gekocht bij Supergoods in Mechelen. Intussen het derde van dergelijke vestjes dat ik in huis haalde, na een effen donkerblauw, en een donkerblauw met sterren exemplaar.

Zomerbroek van Armed Angels, gekocht bij Dear Goods in Berlijn, een zegen in warme landen waar shorts niet erg geapprecieerd worden. Met voorsprong ook mijn favoriete eco-merk ook, die Duitse no nonsense stijl van Armed Angels.

3 zelfgemaakte onderbroeken. Afgezien van een massa baby-kado’tjes voor vrienden (alsof er nog iemand een reminder nodig had van het feit dat we de dertig naderen), rolde er dit jaar niet erg veel van onder de naaimachine, maar ik ben wel zeer content van mijn nieuwe collectie zelfgemaakte onderbroekskes uit restjes tricot. Vossen-ondergoed for the win!


Intussen is de eerste aankoop van 2016 ook al een feit, en wel onder de vorm van een regenjas. Na jaren van regenjas-loos bestaan kocht ik in de herfst een leuk lichtblauw regenjasje van het Nepalese outdoor merk Sherpa, om het ding vervolgens minder dan een week later te vergeten in een bergdorp. Typisch. Met oog op de regen in Congo, en een stilaan vorm krijgend plan om in de zomer zes weken te gaan fietsen (jeheeej!), kocht ik in de solden dus maar een nieuw exemplaar; zwart en saai en oerdegelijk, en met wat chance gaat het ding nog twintig jaar mee.

Bij deze zijn we weer vertrokken met FairWearFriday, bij Villa Lisa vind je een lijst met alle deelnemers voor verdere fair wear inspiratie!


6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja dus! (met de nodig vertraging :) Sinds 3 weken in Bukavu, tot begin april (vandaar de radiostilte hier)

   Verwijderen
 2. hoera voor de vondsten van vorig jaar en voor de winkeltjes in Berlijn. en hoera! omdat je weer vertrokken bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop zoveel mogelijk fair/eco kledij, dus ik las je hele blogpost met interesse, maar toch vooral om te weten waar je die onderbroekjes vandaan had (want ik heb nog niet veel mooi spul gevonden bij de usual suspects van eco-faire kleding), maar spijtig genoeg dus zelfgemaakt. Ik ben trouwens volledig weg van mijn nieuwe Kuyichi-jeans (van bij Supergoods), die van was tot was leeft :-). Mocht je nog tips hebben voor leuke winkeltjes in Berlijn, laat maar weten, want daar gaan wij in mei naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een paar kleurrijke exemplaren nog van Pants to Poverty (uit de solden, want niet goedkoop), maar verder is het inderdaad maar zeer matig gesteld met het aanbod... Ik plan al eeuwen nog eens een Berlijn-update, dus met dank aan je aanmoediging maar ik er binnekort eens werk van! (een overzichtje van vorige updates vind je under het tabblad Ein Berliner)

   Verwijderen
  2. Top, dan kijk ik uit naar de update, en check ik alvast de Ein Berliner tab die ik over het hoofd gezien had! En ook de Londen voor gevorderden want dat ben ik, die gevorderden ;-).

   Verwijderen