woensdag 2 december 2015

Brusselse koffiestop - Hinterland!

In het thema "sympathieke plekken waar je een lekkere soja capuccino kan krijgen in de hoofdstad", stel ik graag voor: Hinterland, een café dat zichzelf omschrijft als "urban refuge". Het nieuws afgelopen weken gaf de indruk dat zo'n toevluchtsoord in Brussel geen overbodige luxe is, al viel dat in de realiteit een pak beter mee dan het TV-journaal deed geloven. Maar onafhankelijk van het dreigingsniveau, koffiebars als Hinterland mogen er meer zijn!


Naast lekkere koffie (met een fairtrade koekje erbij, gemaakt met honing maar verder plantaardig), serveert Hinterland ook allerlei sapjes, taart en een dagelijks veranderend menu van soep, salades en broodjes. Daartussen zitten bijna dagelijks vegan opties, en altijd enkele gluten- en lactosevrije mogelijkheden (er is overigens ook gluten- en lactosevrije taart). Het menu van de dag wordt elke ochtend op Facebook gepost, zodat je altijd kan checken of er die dag iets naar je smaak/dieetvoorkeur bijzit. De gebruikte ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch, en take-away is bij Hinterland net iets milieuvriendelijker dan elders: er wordt geen plastic gebruikt, wel karton, en bekers en rietjes uit maïszetmeel. Voor de sla'tjes gaan ze nog een stap verder: die neem je mee in een glazen pot die je later weer inlevert.


Zoals het hoort in Sint-Gillis, heeft Hinterland de perfecte hipster-inrichting: oude tegelvloer, veel blank hout, bakstenen muren en grote ramen waardoor je het leven op de drukke Charleroisesteenweg kan gadeslaan. Dat er ook nog eens heel vriendelijke mensen achter de toog staan maakt het helemaal af. En ze hebben nog zin voor humor ook:
Hinterland
Charleroisesteenweg 179
1060 Brussel
Tramhalte Janson (voor de deur), Metro Louisa of Munthof (15min wandelen)
facebook
website
Open: dinsdag tot zaterdag van 8u tot 18u (op zaterdag vanaf 10u) - in de zomer later open

2 opmerkingen:

  1. Merci voor de tip! Ik onthou voor een Brusselbezoek :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kom nog eens naar 't centrum voor koffie. Ik ben er weer en wil je nog eens zien!

    BeantwoordenVerwijderen