vrijdag 30 mei 2014

Fair wear Friday - 1

Ik moet nog wat in het blog-ritme komen en grijp dus elke bron van inspiratie met beide handen. Driewerf hoera dus voor het Fair Wear Friday initiatief van Villa Lisa, Juffrouw Sanseveria en Ma vie en vert. Het idee: één keer per maand een outfit-post op vrijdag, waarbij je een blik werpt op het groene/fairtrade gehalte van het plunje in kwestie. Niet gedacht dat iemand mij ooit tot een outfit-post zou kunnen verleiden, dus kudo's to you, Fair Wear Friday!

Kwestie van de lat niet meteen te hoog te leggen beginnen we met een wazige foto op een wel héél casual Friday. (mocht u zich daar vragen bij stellen: ik heb een paar deftige schoenen en een blazer op kantoor hangen voor vestimentaire noodgevallen). Ik zeg er alvast bij dat dit naar alle waarschijnlijkheid geen wekelijkse rubriek wordt, want daarvoor draag ik veel te vaak dezelfde kleren.


T-shirt: mijn splinternieuwe, oppercoole Circus Zonder Handen T-shirt, jawel! De foto doet de heerlijke nieuwe huisstijl van de leukste circusschool van het land weinig eer aan - dus klik vooral hier voor duidelijkere tekeningen. "Goedkoop verenigingsleven t-shirt" hoor ik u al denken, "dat belooft weinig goeds", maar Zonder Handen zou de leukste circusschool niet zijn als de ZH-kledij niet keihard ecologisch en sociaal verantwoord was. Fair Wear Foundation logo én GOTS kwaliteitslabel voor bio-katoen, hell yeah!

Vestje: minder hell yeah. In april in Berlijn gekocht, zonder al te veel nadenken want het merk in kwestie (Skunkfunk) was in mijn hoofd sowieso groen. Bij nader inzien bleek er in dit vestje op geen enkele manier uit het label dat het om bio-katoen, of bamboo, of een ander "groen" materiaal ging waarmee het merk graag te koop loopt. Ok merk dus, maar waarschijnlijk niet voor dit bepaald kledingstuk: gebuisd!

Broek: Kuyichi jeans, inmiddels met wat gaten in, maar nog altijd grote favoriet. Bio-katoen, redelijk fair. 

Schoenen: sneakers een paar jaar geleden gekocht bij Anders getint in Leuven, van het ietwat onnozel genaamde "For Your Earth", kan niet anders dan ok zijn.

3 op 4 dus, geen al te slecht begin!

5 opmerkingen:

 1. Als ge nog eens een Leuven-bezoek plant, moogt ge dat altijd laten weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij zou je wel een 4 op 4 krijgen. En lol, "For Your Earth", dat had inderdaad wel beter gekund :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoera voor de circusschool, en voor jou uiteraard! Supertof dat je meedoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! Behalve dat de bloglezer (en schrijver) eens kritisch gaat kijken naar zijn/haar klerenkast (hint hint) worden we ook bekend gemaakt met groene (FYE) en niet zo bekende (CZH) projekten. Althans voor mij toch wel. Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. *schop onder uw blogkont* Er zijn al twee vrijdagen gepasseerd! Hebt ge niks om te showen?

  BeantwoordenVerwijderen