zondag 2 februari 2014

zoete zondag: vegan French toast & maple whip

Ik heb een kook-fase, geïnspireerd door één van mijn sympathieke collega's die allerlei fantastisch vegan lekkers meebrengt naar het werk. En geïnspireerd door allerlei fantastisch vegan lekkers dat ik in december in New York City mocht proeven (waarover later meer).

Sinds NYC zit ik met een kleine French toast-obsessie. Gewonnen brood, verloren brood, pain perdu, het is maar hoe u het wenst te noemen - en het kan ook plantaardig. 
Ik zocht online een recept en kwam uit bij de versie van het mooie Love & Lemons. Het recept schrijft amandelmelk voor, maar het werkte evenzeer met sojamelk. Ik had nutritional yeast in huis, maar zonder smaakt het ongetwijfeld ook lekker.


Ik voel alvast een nieuw weekend-ontbijt-ritueel ontstaan. Om het helemaal af te maken -en omdat ik een restje zijden tofu in de koelkast had staan- experimenteerde ik bij wijze van "beleg" met maple whip. Ook ontdekt in New York, al kreeg ik het recept niet helemaal op z'n punt. In de blender gooide ik zijden tofu, maple syrup, kaneel, agavestroop en een beetje citroen. Het was best lekker, maar het tofu-smaakje ging er niet helemaal uit, dus wie daar iets op kan verzinnen: geef een gil! Volgende keer probeer ik eens gewoon sojaslagroom met wat kaneel en agave denk ik. 

Smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. De ubergezonde termen gaan mijn petje te boven, maar het ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er yummie uit maar wat is in hemelsnaam 'zijden tofu' ;) ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar schreef ik al eens een blogpost over, Emma. Voor meer info: http://gerhildemaakt.wordpress.com/2013/11/04/zijden-tofu/.

   Ziet er heel lekker uit trouwens!

   Verwijderen
 3. Aha, merci voor het recept! Ik heb een recept op basis van zijden tofu (van op de EVA-site, denk ik), maar ik was daar toch niet helemaal content van. Dit recept staat dus op de testplanning! Maar eerst wachten tot ik nog eens verloren brood heb... Dat gebeurt hier zelden, wij zijn echte broodfretters :)

  BeantwoordenVerwijderen