vrijdag 22 november 2013

Bora voor groot en klein, ofte, het onderbroekenexperiment

Bora on wheels is een stof die hier al lang in de kast lag, te wachten op het ideale patroon. Toen ik enkele maanden geleden de Kiindjumpsuit voor Flor zag passeren bij de Paspelpoezen maakte ik dan ook een serieuze mental note van dat blauw-met-geel. Intussen maakte ik schaamteloos zowat een exacte kopie van het pakje voor Flor. Ik heb altijd wat angsten van tricot, zo zonder overlock, maar al bij al viel het eindresultaat mee. Zozeer zelfs dat ik onlangs nog een andere variant maakte, in de vorm van de babyslaapzak uit het boek Growing up sew liberated. Daar komt minder biais-gewijs aanbrengen van boordstof aan te pas en het ding was bijgevolg zo snel afgewerkt en weggegeven dat ik er geen foto van overhield, maar de slaapzak ziet er ongeveer zo uit, met een opening onderaan om nachtelijke luierwissels ietwat te vergemakkelijken. De kersverse ouders waren alvast tevreden, al moest ik toch even toelichten dat ik géén jurkje had gestikt voor hun nieuwbakken zoon.


Na de jumpsuit en het slaapzakje bleven er nog wat stofrestjes over. Te klein voor nog een baby T-shirt, ideaal voor een onderbroeken-expirement. Ik overwoog even het patroon van de Droomfabriek te gebruiken, maar tekende uiteindelijk uit de losse pols de vorm over van een goedzittend bestaand exemplaar. Vervolgens knipte ik enkele repen boordstof en begon op goed geluk te stikken. De verwachtingen waren niet bijster hoog gespannen, vooral omdat het patroontekenen wel erg nonchalant was gebeurd. Maar eens het ding klaar was, zat het als bij wonder als gegoten. Echt waar. Meest. Comfortabele. Onderbroek. Ooit. Vrolijkste onderbroek ooit, ook. Een soortement van geheim vrolijkheids-wapen op dagen dat ik op het werk stiekem overweeg om in de vestiairekast te gaan zitten met een paar jassen over mij heen en te wachten tot het overgaat. Nervous breakdown afgewend dankzij Bora on wheels. YES. Wel zund dat ik niet echt te koop kan lopen met mijn meeste geslaagde naaisel in tijden. 


Ook nood aan nieuw ondergoed maar geen tricot-restjes in huis? Geen tijd, Geen geld toonde deze week in het kader van Recyckleren 3.0 hoe u uit een oud T-shirt een volwaardige onderbroek kan toveren. Intussen ligt ook mijn recykleer-object afgewerkt te blinken in de keuken - het resultaat kan u hier volgende week komen bewonderen!

3 opmerkingen:

  1. Onderbroeken, ik moet er echt eens maken, de mijne zijn jaren geleden verkeerdelijk iets te groot gekocht en sinds de suikervrijheid zwem ik er nog iets meer in, niet erg comfortabel... Goed gedaan zeg, ik ben benieuwd naar het volgende recykleersel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tiens, dit berichtje miste ik precies. Zonde! Bjorn Borg is niks tegen deze vrolijke onderbroek :-)

    BeantwoordenVerwijderen