donderdag 29 augustus 2013

We gaan naar de maan.

Of zoiets.

Er viel namelijk een geboortekaartje in de bus dat om de Retro Rocket Rascals-stof smeekte. Geen bio-katoen inderdaad, schande oh schande. Wel een absolute favoriet hier, getuige het rokje in die stof dat ik tien (wow!) jaar geleden kocht en angstvallig bijhoud in de hoop er ooit weer comfortabel in te passen. Hoop doet leven en zo, u weet wel. Ik beperkte mij voor het eerst tot een lapje stof van 25cm en stond versteld van wat je zoal kan beginnen met zo'n kwart-meter, zelfs met een stof die niet echt ondersteboven past. Ik knipte een kussen:


En een bijhorende vlaggenlijn en wat buttons:
retro rascals stoff: De Stoffenkamer; effen bio-katoen: Vermiljoen


Als ik de tegenwoordigheid van geest had gehad om het kussen effen te maken aan de achterkant had ik hier ongetwijfeld nog een extra item kunnen tonen, maar helaas.

We blijven nog even hangen in het ruimtevaart-thema voor een collega die een replica vroeg van een kinderschortje. Ik kreeg deze geweldige drakenschort in handen geduwd, maar aangezien ik in de rayon stevige semi-afwasbare stoffen enkel donkerblauw in huis had ging ik voor een in space-interpretatie. Geknipt uit een tweedehandse overall van het Vossenplein, opgeleukt met een pinterest-raket in flockfolie en een zak uit sterrenstof. Mijn populariteit op het werk schoot zo ook meteen de sterren in. Winner.
stoffen: Vossenplein en Spullenhulp
En bij deze neem ik weer even kort afscheid van u. Ik ga niet naar de maan, maar wel naar het land met de beste mango's van de wereld (dixit Lonely Planet). Tot midden-september!

4 opmerkingen:

 1. zalig! Jackie heeft trouwens een slabbetje en een pakje met exact dat raketje dat op het geboortekaartje staat. Veel plezier met de mango's (en vergeet je botjes niet)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Absolute zaligheid, een kaartje in de bus krijgen dat smeekt om een stof uit uw voorraad. Schoon kraampakket!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Seppe zal zo blij zijn!!!

  Een heel goede reis in het land van de mango's ... en tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen