vrijdag 12 april 2013

Feest voor de lente en het uiltjeskind

Dat er de afgelopen tijd heel wat baby's bijkwamen in onze omgeving merkte u al aan het babyspul dat hier de revue passeerde. Drie weken geleden kwam er nog eentje bij; en niet zomaar eentje, maar wel het enige echte petekind van meneer Kapucijnaap. Uiteraard vinden we dit mini-exemplaar de mooiste en liefste baby die we ooit zagen, en zat ik al weken op voorhand kado'tjes in elkaar te naaien. Het kiezen van een thema was alvast niet moeilijk - in januari gaven we de aanstaande ouders een kopie van dit uilenjasje in de welbekende Znok-stof en dat werd meer dan leuk bevonden. Dus bleven we voor de kado'tjes in dezelfde uilensfeer. Met dank van de naai-vriendinnen kon ik nog wat extra stof op de kop tikken en maakte: een lakentje met blauwe uiltjes (en groen geruite stof van Spullenhulp); een babypakje voor over een maand of zes, dankzij deze tutorial; een levensgrote uil uit rommelmarktstoffen en een dekentje met geflockte uil. De groen-geel-witte achtergrond heeft een extra betekenis voor de kersverse ouders want zijn gemaakt uit een overblijfseltje van hun trouwfeest, waarvoor we destijds al die linten in de bomen hingen. Het fleece dekentje aan de achterzijde is tweedehands.  


Dat hebt u trouwens goed gezien, dat babypakje; ik overwon toch wel enige tricot-angst en maakte voor het eerst iets in tricot waarvan de naden niet allemaal verstopt zitten in een omkeerbaar iets. De tutorial van Omi creates is dan ook een geweldige aanrader voor degenen onder u die ook geen overlock in huis hebben maar zich toch eens aan wat tricot willen wagen. Contentement gegarandeerd met zo'n semi-professioneel uitziend resultaat. 

En verder, lente! Voor echt naar het schijnt deze keer, dus ook in het virtuele huis van de Kapucijnaap!

8 opmerkingen:

 1. Oh! Dat kaartje viel hier ook in de bus! Ik ga de kleine meid binnenkort bewonderen. Supercadeautjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat 'n vreemd toeval! ik vroeg mij onlangs nog af of dat niet af en toe gebeurt, zo geboortekaartjes die online herkend worden. Wel dus :)

   Verwijderen
 2. Fijn dat ik kon dienst doen als stofbemiddelaar. Pakje ziet er goed uit! Maar what the hell zijn ballpointneedles?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nogmaals bedankt! ik heb ballpoint needles geinterpreteerd als tricotnaalden, en dat werkte.

   Verwijderen
 3. Oh! proficiat met het tante-schap! Dat kind gaat stofgewijs serieus verwend worden volgens mij. Wat zeg ik? Het is al begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat kind gaat tegen haar 5e verjaardag de uilen misschien wel wat beu gezien zijn... maar goed :) en danku voor de wensen maar 't is geen familie en ik ben bijgevolg geen tante maar enkel vriendin-van-de-peter, wat toch iets minder cool klinkt helaas (maar wel cool IS, gelukkig)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kan je intussen het minikrea-patroon dan wel gebruiken? Aardbei-Stien wou het ook graag lenen voor een pakje voor haar eigen koter.
  Wij noemen de vriend-van-de-meter voorlopig de "standin" peter. met die logica ben jij standin meter. Die dienen voor alle gelegenheden waarop de ├ęchte peter er niet bij kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een zalig pakket! Ik kwam hier al 2 keer kijken, maar iemand weigerde steeds mijn reactie te publiceren. Het is nogal wat tegenwoordig. Maar goed, nu is het gelukt (of je zou dit niet lezen) en ik zeg: schoon! Ik werd fan van de Znok-uilen toen ze overal uitverkocht waren, dus dit pakket is er eentje naar mijn hart. En die tricot-angst was zo te zien helemaal nergens voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen