vrijdag 21 december 2012

kerstshoppen

Kerstshoppen Kapucijnaap-stijl; that is. Ik kan u uiteraard nog geen pakjes tonen, maar wel alvast een preview van de kerstkaartjes.

Een beetje zomer en winter in één, want de kaartjes kochtten we afgelopen zomer bij verschroeiende temperaturen in Litouwen in een tweedehandsboekwinkeltje. Sommige zijn beschreven en al, inclusief 1960's Sovjetpostzegels. Kaartjes voor de happy few dus dit jaar, want die dingen koopt ge niet in pakskes van 20 stuks. 

Verder nam ik deze week een dagje verlof (jaloezie niet nodig, "kerstvakantie" is hier verder een loos begrip komende weken) om wat kerstvoorbereidingen te treffen. Kerstshoppen Kapucijnaap-stijl dus; en dat hield in: een tripje naar het Vossenplein, een passage langs de supermarkt, veel bakken, even achter de naaimachine, een tripje naar de toeristische dienst, knippen en plakken en tekenen. En onderwijl lustig meezingen met foute liedjes. De meeste dromen zijn bedrog, hell yeah! Ik dacht, ik zeg het u maar eerlijk, 't is niet al verantwoorde indie-muziek dat de klok slaat hier. Soit, die kerstsfeer dus, die was er ook deze zaterdag in de Spullenhulp, alwaar zowaar een kerstkoor het shopping-gebeuren kwam opfleuren. Echt waar, de grootste kerstgrinch had er niet aan kunnen weerstaan; en al zeker niet toen de dirigent iedereen vroeg om mee te zingen, waarop het publiek prompt uitbarstte in een Stille Nacht in minstens vier talen. Brussel, dat kan zo'n heerlijke plek zijn, ge hebt geen idee.

Compleet naast de kwestie laat ik u ook nog even meegenieten van het kado'tje dat ik op vraag van enkele collega's samenstelde voor de kleine Pablo. Kussen, rammelaar, mutsje, slab en labeldoekje, uit de biologisch olifantenstof en recyclage-materiaal. Voor u gepresenteerd bij een achtergrond van keukendeur, met een speels element van strijkijzer, in het grijze ochtendlicht.


6 opmerkingen: