maandag 3 december 2012

Huisarrest

Met enige vertraging meld ik u met vreugde dat ik een speekmedaille op mijn jas mag plakken, en wel van de allersympathiekste With love - by Eva. (en als u haar nog niet kent, serieus ga daar eens kijken en sta wat versteld van wat een 17-jarige zoal uit de naaimachinemouw schudt). Verder speel ik een klein beetje vals en verwijs u alvast door naar de 9 nutteloze feitjes die ik hier al eens rondstrooide. Die gelden namelijk nog steeds, al is de Nutella met boter inmiddels van het menu geschrapt, samen met de lindy hop. Wat mij wel bij de twee aanvullende feitjes brengt.

10. Na de, nochtans niet onaangename, lindy hop lessen werd er door de man des huizes besloten dat er toch maar overgeschakeld moest worden op een hobby waarvoor een gevoel voor ritme geen absolute vereiste is. En zo lieten wij ons oog dit jaar op de circusles voor volwassenen vallen. U kon hier de eerste blauwe plekken al bewonderen. En circus is de heerlijkste hobby in tijden, al zijn de blauwe plekken een constante geworden. Maar die nemen we er graag bij, want zeg nu zelf, wanneer bent u voor het laatst zo hard opgegaan in een spelletje tikkertje dat u in volle geweld tegen uw medespelers aanknalde? Elke donderdag tegenwoordig, wat een feest. Nu nog iemand zoeken die een circusbroek voor mij wil maken.
11. In datzelfde thema mag u ook even grinniken bij de gedachte dat ik voorbije donderdag met iets te veel enthousiasme een aanloopje nam, met behulp van de trampoline over een opgebouwd obstakel sprong en vervolgens in alle elegantie vergat om de daaropvolgende koprol uit te voeren en gewoon recht naar beneden dook. Keihard op mijn bakkes, jawel. En daar mag u ook echt mee lachen, want ik moet met enige schaamte toegeven dat ik zelf altijd belachelijk hard moet lachen met mensen die op onelegante wijze onderuit gaan (zolang niemand zich echt pijn doet natuurlijk). Donderdagavond was het een beetje van lachen en wenen tegelijk, en hoewel ik het achteraf allemaal nog wel ok vond, schreef de dokter mij prompt 4 dagen huisarrest voor.

En wat doet ne mens met huisarrest zoal? Hier en daar wat voorbereidingen treffen voor het kerstfeestje-van-het-werk blijkbaar. 
Met restjes vilt...


En met 50 tassen en een porseleinstift...Dolle pret, u ziet het wel. Ik kweekte ook prompt een voorliefde voor collega's met korte voornamen. Danku voor de eer, Eva. En of ze zin heeft om 11 weetjes te delen, dat weet ik nog niet zo, maar bij deze raad ik u met plezier de heerlijke Brussels (foto)blog Confetti tussen je tenen aan. 11 foto's misschien voor komende week?

6 opmerkingen:

 1. Hihi! Circusles! Dat is nieuw voor mij... in het gehucht dat Ter Aar is hebben we niet van die leuke dingen helaas... enneh Eva, die heeft er weer een volger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love you, Kapucijnaap! ;) Chapeau voor al die tassen, iets minder chapeau voor de onelegante val en driemaal chapeau voor uw lollige verhaaltjes :) En die circusbroek, durft ge u daar niet aan wagen? Er is alleszins geen gevoel voor ritme voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuwjaar in Londen: is dat de moeite? Ik wilde je mailen, maar ik vind je e-mailadres niet meteen. Dit is het mijne: being my own hero at hotmail punt com (maar dan aan elkaar natuurlijk). :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 50 tassen, zot! Maar wel veel plezier ermee! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh ik zie dit nu pas - loop zo achter met blogs lezen! dank je voor je lieve woorden!
  circusles klinkt echt heel fijn, daar moet je me snel maar eens meer over vertellen :) enne, 11 feitjes komen eraan hoor. wanneer kan ik nog niet precies zeggen, maar ze komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik val u lastig met alweer een stokske! Vangen maar!

  BeantwoordenVerwijderen