zondag 13 mei 2012

Kapucijnaap wordt oud in stijl


Ik bereikte vorige week de gezegende leeftijd van 26. Dag Go-Pass, Campuskaart en Interrail -26. Ouch. 

Maar aan de andere kant: veel taart, en toffe kado’s, zoals daar is, met stip op één; een blogbanner getekend door zusterlief!  Content dat ik daar mee ben, zeg nu zelf dat dat niet de allerschoonste kapucijnaap is die u ooit hebt gezien. (en ook wel mijn excuses mocht u hier vanmiddag zijn gepasseerd terwijl ik duchtig bijpassende kleurtjes zat uit te testen, die ook telkens werden toegepast om de mening van zus-op-afstand te vragen).
Vanaf nu wordt u hier dus in stijl ontvangen; al zal ik mezelf ongetwijfeld niet kunnen bedwingen om af en toe nog wat aan de kleuren te prutsen.

Anders moois dat zomaar in mijn jarige schoot geworpen werd, zijn een reeks heerlijke juweeltjes van Blaura! (oordeelt u zelf en rep u zo nodig naar haar Facebook-pagina)...


...en véul gerief om mee achter de naaimachine te kruipen, inclusief een prachtig stuk stof uit Berlijn dankzij haar

Ik deed mezelf ook wat tijd kado, en deed aan serieuze restjesverwerking. Hebt u dat ook, eindeloos stofresten bijhouden "want daar kan ik nog iets mee doen". En vervolgens compleet gek worden van al die verzamelde restjes en er zo snel mogelijk vanaf willen. Dus maakte ik patroongewichtjes. Want Madame ZsaZsa zegt dat dat moet (het spreekt bijna voor zich dat ook de bestseller van het moment tot het verjaardagspakket behoorde, hoera!), en dan gehoorzamen wij, nietwaar? (maar was ik nu de enige die het miserie vond bij het doorstikken over die rijstkorrels te naaien?)

En kinders mogen zich ook weer aandienen, want slabben blijken ook ideaal om lapjes in te verwerken. Ik breidde zowaar het assortiment uit met een nieuw modelletje. 


Maar binnenkort is het tijd voor het echte werk, want dit patroon viel in de bus, alsook deze stof en meters tassenband. Want niet enkel dit kleedje, maar ook deze tassen bezorgen mij al weken jeukende handen.

En morgen, morgen krijgt u hier mijn onfrisse maandagkop te zien, speciaal voor Roos

4 opmerkingen:

 1. Maar écht, zo'n schone banner! En ook: gelukkige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hiep hiep...! Schoon nief gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gans zotjes!
  Ik werd OOK zesentwintig vorige week (gisteren eigenlijk). En ik heb OOK vorige week die enorme restjesbak wat leger gemaakt door patroongewichtjes te maken. En ja, OOK ik had problemen met lastige rijstkorreltjes die tussen het stiksel wouden glippen.

  Proficiat dus met de zesentwintig lentes. Voortaan moeten we voor alles de volle pot betalen :( Dat is balen. Maar hey, die nieuwe look van je blog mag er wel zijn, azo sjiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zo leuk allemaal! De banner! De fietsenstof! De kussentjes en slabben! (en idd, herkenbaar restjesprobleem!) Spannend zeg, een Colette-patroon! Ik ben zéér benieuwd! (en ook schijnbaar luidruchtig, aan al die uitroeptekens te zien)

  BeantwoordenVerwijderen