zondag 29 april 2012

Functioneel

En meer valt er niet echt te zeggen over die nieuwe schoenen. Mijn excuses. Wie zich beperkt tot niet-lederen exemplaren heeft belachelijk weinig keuze en neemt genoegen met wat redelijk toonbaar is; en draagbaar op het werk.


In het rood ja, kwestie dat we toch nog wat van The Wizard of Oz kunnen doen. (ongedefinieerd merk, gekocht bij Mano in Gent; voor de liefhebbers: bij Zoot zou intussen de nieuwe collectie Beyond Skin moeten gearriveerd zijn).

En om al die functionaliteit tegen te gaan maakte ik van de week eens iets compleet nutteloos. Gewoon, omdat ik daar goesting in had en er al ongeveer sinds Kerstmis mee in mijn hoofd zat. Las u vroeger ook de boeken van Richard Scarry? Zo nee, dan zal u het misschien wat vreemd vinden dat ik ne worm, of all things, in elkaar knutselde. Hadden uw ouders wél goeie smaak, dan roept u gewoon met mij in koor: de Lowly Wooooorm!
Ik moest even kort googelen om de juiste kleurencombinatie weer voor de geest te halen; en toen bleek al snel dat ongeveer 100,000 mensen dezelfde geniale inval al gehad hebben. Een echte handleiding heb ik niet gezocht en bijgevolg ook niet gevonden - de Lowly Worm, dat is namelijk een simpele kwestie van viltlapjes en vulsel.
Hell yes, ne worm! Hij vond intussen een onderkomen te Leuven bij mijn zus en ik vond in Leuven dan weer... een paar schoenen! 
Alvorens u begint van "gij koopt precies toch wel veel schoenen voor iemand die geen schoenen koopt"; al mijn schoenen waren kapot. Echt àl mijn schoenen. OK, dat is overdreven, want mijn loopschoenen en wat schoenen met hakken die ik enkel kan aandoen op feesten waar veel mag gezeten worden (en die bijgevolg niet verslijten); die zijn niet kapot. Maar alle schoenen voor dagelijks gebruik zijn dus wel kapot. Ik kan daar zelfs een tekeningetje bij maken. Of een foto, meer bepaald.

En nee, ik heb ook geen idee wat voor vreemde handicap dat is om letterlijk gaten te lopen in linkse schoenzolen.

Soit, toen ik bij Anders Getint een paar schone ethisch verantwoorde sneakers zag staan moest ik dus ook niet al te lang nadenken. 
For your earth
Ik liet mij ook nog verleiden tot de aankoop van een knalblauwe skinny jeans. En ja, in combinatie met die schoenen kan ik zo aan nen hiphop lyrical beginnen.  Maar bovenal, ik moet weer maandenlang geen winkel meer binnen, hoera!

2 opmerkingen:

 1. De jouwe zijn tenminste rood ;-)
  Simpel en schoon!

  Bij Anders Getint ben ik nog niet geraakt... Als ik een volgende keer schoenen nodig heb, moet ik daar misschien ook eens gaan zien. Of is het assortiment te beperkt om daarvoor speciaal naar Leuven af te zakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik vond het aanbod zeker voor "sport"schoenen meer dan ok, veel dingen die'k nog nooit eerder had gezien - op de website krijg je wel 'n idee van het aanbod, al staat niet alles er op... Verder ook veel kleren (niet enkel hippie-stijl) en lakens en dergelijke - dus ga toch maar eens langs mocht je zoiets nodig hebben :)

   Verwijderen