zaterdag 17 september 2011

Kapucijnaap is Fou de Coudre!

U kon het bij haar al lezen - Brussel heeft een eigen naaiclub zowaar!
Dankzij de inspanningen van Nele en Miss Stik zaten we woensdag met zestien in een zaaltje in Schaarbeek, tussen zoemende (en iets luider zoemende) naaimachines, met massa's zelfgebakken lekker en dat was oh zo plezant.
Ik ging zonder machine, want mijn lieve Bernina dat is een tientonner, en ik zag het niet zo zitten om het ding 's ochtends naar het werk te slepen en vervolgens van daaruit naar Schaarbeek. Dus vulde ik de avond voordien (veel te laat natuurlijk, terwijl de brownies in de oven stonden) een tas met wat stof, patroonpapier en andere benodigdheden en peddelde ik woensdag na het werk naar Schaarbeek. Langs de Wetstraat die alweer een beetje in brand stond, naar leuker oorden in het noorden van de stad.
En daar wachtte mij een leuke avond met fijne mensen - ik nam Miss Stik's patroon over van het Knipmoderokje dat iedereen al maakte (waarvoor nogmaals dank!) en knipte stof voor een testrokje. En verder kletste ik wat met alle aanwezigen en maakte van de gelegenheid gebruik om een kleine vergelijkende studie te maken van aanwezige naaimachines. De Brother Innovis ligt momenteel op voorsprong, met dank aan Kelly's heerlijke verkoopspraatje. Ik mocht zelfs eens testen en maakte glunderend 2 knoopsgaten. Ja, het zou wel eens wat kunnen worden tussen die Brother en ik.

Aaaanyway, rep u vooral snel hierheen, want een naaiclub, daar hoort ook een nieuwe blog bij natuurlijk. Ah ja!

2 opmerkingen:

 1. Ik zeg het hier nog eens: ik begin echt jaloers te worden, al die fijne clubkes! Maar altijd te ver... en momenteel zelf geen tijd en goesting om er zelf eentje op te starten... :-( Misschien ooit! :-)
  Alleszins heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A-haaa! En Kelly met het blitse naaimasjien heeft intussen ook de weg naar jouw blog gevonden.
  'Bescheiden' zegt ze dan. Nou moe, ik vind die naaiwerkjes van u wel de moeite waard hoor!

  En dat patroontje van knipmode mag volgende bijeenkomst ook eens langs mijn kant van de tafel passeren, ik wil dat ook al lang eens maken.
  Fou de coudre, ik ben helemaal gemotiveerd.

  BeantwoordenVerwijderen