maandag 3 januari 2011

een schort, een voornemen en een S.O.S.

Op de eerste maandag van het nieuwe jaar gebruikte ik de laatste lap effen blauwe stof op. En schrapte meteen een item van mijn 10 in 2011-lijstje. Als dat niet goed begonnen is!

Het werd een al lang beloofde schort voor een vriendin die 4 maanden geleden verjaarde. Naast het felblauw recupereerde ik ook een een oude keukenhanddoek van de rommelmarkt.


De combinatie ziet er zo uit:

(en ja de vakantie is voorbij en de foto's bij daglicht verdwijnen dus ook weer van het toneel)
Ik knipte gewoon een schort-vorm uit de stof en legde er een nette zoom in. Het ding viel iets breder uit dan gedacht, maar past wel mooi. De linten stikte ik aan beide zijden door en bevestigde die aan de schort zelf door zo'n vierkantje te stikken met een kruis in. Dat heeft ongetwijfeld een naam die ik niet ken, maar ik bedoel dus het soort stiksel dat je ook vaak op stoffen tassen ziet. 
en we gunnen u zo ook een kleine blik op onze frigo en de Senseo
Soit, ik ben er tevreden van want heb mijn nieuwe voornemen flink volgehouden: netjes stikken, zodat ik dingen kan beginnen produceren die er nu ook weer niet àl te zelfgemaakt uitzien. Ik speldde voor het eerst zelfs alles vast alvorens te stikken én heb het eindresultaat gestreken. Wat meteen de tweede keer is dat het strijkijzer uit de kast werd gehaald, in de drie en een halve maand dat ik hier woon. Niet zo netjes, maar ik steek mijn ondergoed tenminste niet in de fik ;)

Met de naaimachine gaat het helaas iets minder goed - bij momenten doet ie gewoon helemaal niks. Ik heb deze machine en hij schiet meestal terug in gang als ik een beetje mee draai aan dat wiel rechts (dat ook ongetwijfeld een naam heeft die ik niet ken), maar op lange termijn lijkt mij dat toch niet echt de bedoeling te zijn? Mocht u een idee hebben wat er misloopt, ik hoor het graag!

5 opmerkingen:

 1. Héla, der valt niet te lachen met mijn opgefikt ondergoed he ;).
  Schoon schort wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo nen toffen keukenhanddoek. Ook weer Vossenplein? Na de vakantie ga ik écht wel ne keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Janina: sorry :)
  @MissStik: jaja, Vossenplein! ik durf dat gewoon niet meer elke keer te schrijven :) Zeker eens gaan dus - ik broed trouwens nog op een handleiding voor efficiënt stof kopen op het Vossenplein, zal ze zo snel mogelijk delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hé, mijn machien heeft dat soms ook!!!!!
  maar daar ben je nog niks mee zeker hé?
  Ik zou alles eens smeren, en het stof overal uithalen, maar verder dan dat kom ik ook niet ( ik kom er zelfs ni toe om het mijne te smeren....;-)

  BeantwoordenVerwijderen