maandag 9 november 2015

Brusselse koffiestop - Mellow!

Het aanbod aan fijne plekken in Brussel waar je je koffie met plantaardige melk kan bestellen is in de drie jaar sinds ik afscheid nam van de "gewone" cafe latte exponentieel toegenomen. Van hipstertenten tot traditionele café's waar men sojamelk niet langer beschouwt als een no-go zone - ik kan er alleen maar vrolijk van worden. Vanaf nu -hopelijk- op regelmatige basis bij uw gedienstige kapucijnaap: de leukste koffiebars van Brussel mét plantaardig aanbod, te beginnen met Mellow!

Op het Londenplein in Elsene troept op zomerse dagen (die tegenwoordig tot november aanslepen) het kantoorvolk van de Europese wijk samen met de jeugd van de school om de hoek. Tussen de pseudo-Engelse pub, de snackbars, de Turk en de high end restaurants stond tot vorig jaar een etalage leeg. Toen het pand te huur kwam te staan dacht ik élke morgen op weg naar het werk dat ik beter mijn ontslag zou indienen om vervolgens een boekenwinkel te openen in die geweldige oude apotheek. Gelukkig hield ik mij in en begonnen mensen met meer verstand van zaken de kleurrijke frozen yoghurt/koffiebar genaamd Mellow.


Bij Mellow kan je terecht voor superlekker koffie met soja- of amandelmelk, waarbij je voor de soja-variant niks extra betaalt, hoera! (amandelmelk in je koffie kost 30 eurocent). Voor wie honger heeft is er ook binnen het frozen yoghurt aanbod een plantaardige (soja) optie, dus hou u vooral niet in. De zoete en hartige pancakes zijn niet vegan-proof, al komt daar op termijn misschien verandering in.De bankjes op straat zijn bij zonnig weer de ideale plek om van je koffie te genieten, maar met de Belgische herfst en winter in aantocht kan je sinds deze week ook terecht aan de lange tafel achter in de koffiebar. Kudo's verder ook voor de erg vriendelijke bediening door de jonge uitbaatsters die binnen de kortste keren wisten te onthouden dat mijn bestelling er altijd eentje met sojamelk is. 

We love Mellow, we do!

Mellow - Londenplein 10, 1050 Elsene (metro Troon of Naamsepoort)


3 opmerkingen:

 1. Helaas iets te ver van mijn werk voor een snelle koffie. :-(
  Leuke tips voor rond de Grasmarkt (centrum) zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je waarschijnlijk wel bekend, maar zo off the top of my head: Peck 47 op de Kiekenmarkt (verlengde van de Grasmarkt), OR coffee aan de andere kant van de Beurs, Les gens que j'aime in de Zuidstraat (geen idee of ze daar sojamelk hebben, mocht je daarnaar op zoek zijn), en het Grand Cafe van de Muntpunt bibliotheek. En als het een klein beetje verder mag zijn: Moka en Meme cafe in de Rijkeklarenstraat. Ik heb precies nog veel te schrijven :)

   Verwijderen