donderdag 3 januari 2013

Santé

Op uw gezondheid, en dat 2013 een fijn jaar mag worden!


De bedenking dat de wens van een "vrolijk" 2013 een beetje onnozel is, kwam er iets te laat. Maar ik wens u dus een jaar waarin u fijne dingen mag doen met mensen die u graag ziet. Een jaar met momenten om in te kaderen; een jaar met gezelligheid in huis maar ook met goesting om buiten die vier veilige muren te komen. Een jaar om nieuwe plaatsen en mensen te ontdekken; en andere te herontdekken. Een jaar waarin u al uw voornemens mag waarmaken; of net niet, maar dan wel zonder schuldgevoel. Een jaar van minder spullen en meer tijd om plezier te maken. 

In de spirit van het nieuwe jaar zag ik inspirerende voornemens allerhande passeren, en ook hier dus geen beter moment om er enkele op te noemen. Niks indrukwekkends, en al helemaal niets om over te stressen - zelfgemaakte voornemens mogen immers ook zelf doorstreept worden, nietwaar? Ik ga alvast niet minder eten en niet meer tijd maken voor mezelf, want eerlijk waar, ik ben content met de tijd voor mezelf die ik heb. En met de gigantische hoeveelheden op mijn bord. Zie, contentement, het begint allemaal bij uzelf! Wat ga ik dan wel doen?

- om te beginnen en ter ere van u, lieve lezer, ga ik dat hier blog-gewijs iets minder amateuristisch aanpakken. Eindelijk werk maken van de Brussel/Londen/Berlijn-kaartjes die ik u al zo lang beloof; onoverzichtelijke stukjes opkuisen; meer foto's nemen bij daglicht (voor de winter blijf ik wel m'n joker inzetten wat dat betreft); al die links waar ik van hou eindelijk eens oplijsten en meer van dat moois. 't Is goed geweest met al dat aanmodderen, een klein extra effort'ke zal geen pijn doen. ('t is de moment om uw verzoeknummers mee te delen). 

- een rijbewijs!! Ja ja, ik hoor u tot hier grinniken, want het is het derde jaar op rij dat deze erop staat, maar dit keer zal het voor echt zijn, want mijn voorlopig rijbewijs vervalt in november. En ik kan eigenlijk best al wel met de auto rijden, getuige een reeks weekendtripjes waarin we, na Sluis, ook naar Aken (leuk!), Breda (superleuk!), Eindhoven (mmm, niet zo'n aanrader) en Hasselt (Limburgs!) karden. Op het oefenprogramma voor 2013: la Wallonie! Derde keer, goeie keer, het zal geen loze slogan zijn, zeg ik u!

- meer zien van Brussel - ZO VEEL MEER. Het probleem met Brussel is dat ik intussen een heel aantal leuke wijken ken. En daar altijd terug naartoe ga. En dus weinig nieuws meer ontdek. Ik steek dus The 500 hidden Secret of Brussels (heel leuk boek, ook voor wie Brussel al redelijk goed kent) op zak en ga op pad. In ditzelfde thema wordt 2013 ook het jaar om een ideetje dat zich al maanden in mijn hersenpan heeft genesteld ten uitvoer te brengen - volgende keer meer hierover! 

Verder wordt 2013 ook het jaar waarin ik eindelijk beslis of ik iets Artsen Zonder Grenzen-achtigs ga doen (of ook niet), het jaar waarin we uitzoeken waar we heen willen wanneer het huurcontract van ons heerlijke Brusselse appartementje afloopt (of ook niet), het jaar waarin zowat iedereen rond ons gaat trouwen of kinders op de wereld zet, het jaar waarin we eindelijk nog eens teruggaan naar mijn geliefde Erasmus-thuishaven Edinburgh en -het kan niet al positief zijn- het jaar waarin de vliegtuig-ban naar alle waarschijnlijkheid zal verbroken worden omwille van het werk.  Ik heb er goesting in alvast, en ik hoop van u hetzelfde!


8 opmerkingen:

 1. Ik was ook content met de gigantische hoeveelheden op mijn bord hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf u zo graag verder volgen in 2013. Contentement vermenigvuldigd bij deze. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij ook een heel heel fijn 2013!
  mocht je nog iemand nodig hebben om Brussel mee te ontdekken hou ik me natuurlijk aanbevolen, en ik ben ook voor een spelletjesavond binnenkort :) vanaf morgen ben ik weer in town, dus dan hoor je snel een keer van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Qua Brussel ontdekken stel ik me ook kandidaat. Ook voor jou vrolijk en veel en waar nodig ook wat minder! Tot gauw xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij ook een heel fijn 2013 gewenst! Schollekes! En dat zien er alvast leuke plannen uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou kunnen, die foto is in mijn straat getrokken in Schoten (maar ik denk niet dat je daar bekend bent, dus misschien kan het ook helemaal niet?)

   Verwijderen
 6. ja, dat wordt een topjaar, ik zie het al!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook alvast kandidaat om mee Brussel te ontdekken!
  ik kijk uit naar meer tips over lovely London!
  en naar je blogschrijfsels in het algemeen!
  Een fijn nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen