donderdag 19 juli 2012

koolzaad

Eén van die andere meubels in ons appartementje, is een oud ladenkastje dat in de kelder van grootmoeder stof stond te vergaren. Bij dit soort houten meubeltjes denk ik meteen aan een laagje felgekleurde verf en met die gedachte in het achterhoofd stond volgend monstertje intussen al bijna twee jaar in onze living, gevuld en bestrooid met naaispullen. Het ziet er enigszins uit alsof de rommel er omheen met opzet is gemaakt om het voor-en-na effect in de verf (in de verf, haha) te zetten, maar meneer Kapucijnaap kan u bevestigen dat dat jammer genoeg niet het geval is.


Een paar weken geleden deed ik eindelijk de moeite om verf te gaan uitzoeken en "Koolzaad" van Levi's kwam als winnaar uit de bus (wat de technische kant van de zaak betreft: het ietwat onnozel genaamde merk "Perfection" scoorde het best op de ecologische schaal bij Brico - veel mooie kleurtjes beschikbaar, maar hele felle kleuren zitten er niet tussen; maar de op water gebaseerde verf van Levi's deed het ook nog meer dan ok qua lage VOC). Sindsdien staan de naaiboeken te blinken op een netjes opgeruimd, knalgeel kastje.


U zou er spontaan van in zomerstemming komen, nietwaar?

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad al veel beter uit! Lijkt me wel een hels werk. Allez, door al die tierlantijntjes en zo, met een rollertje gaat dat niet he. Misschien daarmee dat er zo veel tijd tussen dit en uw vorige bericht is, ik begon u al te missen ;-)

  Hier staat ook zo'n kastje dat ik graag zou verven. Voorlopig heb ik andere prioriteiten (= ben ik daarvoor te lui), maar ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het ligt er maar aan hoe veeleisend je bent voor je werk :) dit ging behoorlijk snel, 2 lagen grondverf op avond 1, 2 lagen gele verf op avond 2 (geel dekt slecht...) - dus de blogstilte was eerder aan algemene luiheid te wijten. Met goeie verf en borstel gaat 't goed vooruit, al plakken er heel wat verfdruppels op - maar met al die krullen en dergelijke ziet ge dat toch niet.

   Verwijderen
 2. Wat een metamorfose!
  Uw oma mag fier zijn op haar kastje en op de creatieve kleindochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zonnig geel op het kastje, nu nog aan de hemel - geslaagde make-over!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg, da's zeker en vast schoon geworden! Een geslaagd project!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh ik zag eigenlijk het hout ook heel graag. 't Is nu wel zonniger. Maar als ge ooit terug wilt naar het hout, gaat ge goed mogen schuren op al die frunselkes.
  Vanavond Bal National?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Summertime it is! Jullie halen gewoon de zon in huis.... Geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen